"Aşı olmadığı için öldü" gibi haberler ne kadar doğru?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Aşı olmadığı için öldü." diye kimse haber yapmaz, aşı karşıtı birisi öldüyse aşı karşıtı olduğu belirtilir. Instagram postlarından birinde gördüm. "Virüsten zaten %99.8 ihtimalle ölmeyeceğim. Vücuduma neden bilmediğim bir maddenin girmesine izin vereyim ki 😂?" diye. Ölümsüz olduğunu söyleyen biri olsa, haberciler sizce nasıl bir haber yapardı? "Rastgele bir eleman öldü." diye mi?
Sanki yedikleri her şeyin, aldıkları her ilacın hapın içeriğine bakıp anlayabilecek kapasiteler. :D
 
Örnek vereyim o zaman.

Çalıştığım yerde 2 kız var. Birisi 2 aşı oldu birisi hiç olmadı. Delta virüsüne yakalandılar. Aşı olan hafif olarak evde atlattı. Aşı olmayan ise hastahanede solunum cihazına bağlı şu an. Bunlar genç insanlar bir de yaşlı da değil. Karar sana kalmış artık.
 
Hocam bir garip aşı yokken 50-100 ölü aşı geldi. Aşılama arttı 250 ölü günde gariplik var.
Aşılama var diye daha serbest geziyoruz, ayrıca o zamanlar gerçek ölüm sayılarının verilmediği herkes tarafından bilinen bir şey haline geldi. 140Journos'un Veba videosunu bu konuda öneririm.
 
Hiç ye ayıp değil. Aşı olanların ölme riski olmayanlara göre epey yüksek ister inan ister inanma. Bilimsel olarak bilmem kaç teste tâbi tutulup onaylanan aşıyı olmamak kusura bakma ama alkol alıp araba kullanmak ile eş değer. Aşı olup olmamak sana kalmış ama anlattıklarım karşısında olmama taraftarıysan kendi sağlığından ziyade toplumu da tehlikeye atıyorsun bunu da bilmeni isterim. Tabii zorlama yok isteyen olur isteyen olmaz ama olunmalı taraftarıyım.
 
Aşılama var diye daha serbest geziyoruz, ayrıca o zamanlar gerçek ölüm sayılarının verilmediği herkes tarafından bilinen bir şey haline geldi. 140Journos'un veba videosunu bu konuda öneririm.

Bende aşının içinde ne olduğunu öğrenmeni öneririm. Hocam o zaman aşıyı ne kadar seversiniz. Bilemem (gerçekleri öğrenin ama!)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı