Aşı olmak orucu bozuyor mu?

Neyse hocam uzatmayalım.

Ben yukarıda demiştim zaten evden çıkmıyorum diye siz hala bana maskesiz gezen düşüncesiz tiplerden olarak görüyorsunuz bir şey diyemiyorum gerçekten keşke sadece işinize gelen tarafı okumasanız.

Adamlar artık dini de değiştirmeye başlamışlar. Önceden aşı orucu bozar diyorlardı şimdi de bozmaz diyorlar. Tuhaf. He mantıklı bi açıklaması varsa haklı olabilirler. Ama ben bir açıklama göremedim. Gören arkadaşlar varsa kaynağıyla beraber atarlarsa sevinirim.

Ben yukarıda demiştim zaten evden çıkmıyorum diye siz hala bana maskesiz gezen düşüncesiz tiplerden olarak görüyorsunuz bir şey diyemiyorum gerçekten keşke sadece işinize gelen tarafı okumasanız.
Forumda sadece ikimiz yokuz. Senin savunduğun bir fikrin neden sonucunun felaket olduğunu madde madde yazdım ki benzer düşüncesi olanların bazıları belki onun sonucunu anlarlar.

Bozabilir. O riske girmeye değmez. Dininiz her şeyden önemlidir.

Hocam İslam dininde oruçtan öncelik olarak Allah'ın verdiği bedene sağlıklı ve düzgün bakmak gelir. Daha sonrasında 1 gün oruç tutup kefaretini öder.

Aşı olacağın gün oruç tutmazsın olur biter. Daha sonra o günü telafi edersin. Elinde olan bir şey değil bu. Olay sadece senin sağlığın değil, hasta olursan bulaştıracağın kişilere de zarar verirsin.

Diyanet bluğ çağına ermiş kızla evlenmek caiz dediğinde de öyle şey olur mu demişti herkes.
Öyle şey olmaz mı peki?

Arkadaş, aşı olmak demek vücuda bir şeyin girmesi demek. Yani otomatikman oruç bozuluyor ama diyanet, "aşı orucu bozmaz." dedikten sonra kafam iyice karıştı. Aşı orucu bozuyor mu, bozmuyor mu?

Forumda kimse peygamber değil. Kimse bilemez. Fakat mümkünse yerinizde olsam iftar ile sahur arasında yaptırmaya çalışırdım. Eğer bu zaman aralarında yaptıramıyorsanız 61 gün kaza orucu tutabilirsiniz.

Bir çok ibadetin yapılışının ön şartı sıhhatlı(sağlıklı) olmaktır. Bir nevi İslam dini müslümana "sağlığını koru ki ibadetlerin mükemmel olsun." mesajını vermektedir.(çünkü sağlıklı insan oruç tutabilir, hacca gidebilir, cuma namazına katılabilir, namazını tadili erkan ile kılabilir vb.)

Elinde bilimsel veriler var mı?
Aşıyı akşama kadar olmazsan ölmezsin, merak etme. Demek istediğim şeyi anlamıyorsun ya da dar fikirlisin.
Aşı günü oruç tutmayabilirisiniz. Biraz basit düşünüp gereksiz tartışma açmaya pek gerek olduğunu düşünmüyorum.
Mükemmel bir yorum.

Arkadaşım dalga mi geçiyorsun ya İmam-i Azam 8. yuzyilda yasamistir çiçek aşısını nereden bilsin arada 10 asır var çiçek asisisyla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…