Hocam vücuddan kan çıkarsa oruç bozulmaz.Vücuttan kan çıktığı zaman bozuluyor diye biliyordum.
Hocam vücuddan kan çıkarsa oruç bozulmaz.Vücuttan kan çıktığı zaman bozuluyor diye biliyordum.
Hocam ben aşıya inanmıyorum. 1 yılda aşı mı bulunur?
Hocam vücuddan kan çıkarsa oruç bozulmaz.
Aşı olmayan başkalarına virüs bulaştırma ihtimalini azaltmak için. Dünya sadece kendilerinizden ibaret değil, toplum içinde başkalarını da düşünmek zorundasın hayati konularda.Aşı oluyoruz, maske niye takıyoruz o zaman saçmalığa bak.
Ölen milyonlarca insanın da bağışıklığı vardı...Vücudumuzda bağışıklık yok mu?
Ailende doktor olsaydı bu işin inançla ilgili olmadığını anlardın. Milyonlarca insan günlerce nefes alabilmek için yalvararak çırpınarak öldüler. Hayatımda ağladığını görmediğim, duygusuz dediğim doktor akrabalarım ve tanıdığım aile dostlarının ağladığını gördüm. Kendi kendinize zırvalıklara inanmaya devam edin.Hiçbirine inanmıyorum.
Bilmediğin konuda konuşma. Corona dediğin virüs yıllardır bilinen, hayvanları etkileyen ancak insan protein yapısına tutunabilecek mutasyonları henüz görülmemiş bir virüstü. Hayvanlar için yıllardır aşısı var, şu anda kullanılan aşılar da bu eski aşıların virüsün şimdiki değişikliklerine göre bazı dizilimlerinin eklenmiş/değiştirilmiş halinden ibaretler.Hocam ben aşıya inanmıyorum. 1 yılda aşı mı bulunur?
Hocam cevabını yazdım zaten en başta. Diğerleri içimden geldi.Hocam konu aşı olmak orucu bozar mı siz yanlış geldiniz sanırım![]()
Aşı olmayan başkalarına virüs bulaştırma ihtimalini azaltmak için. Dünya sadece kendilerinizden ibaret değil, toplum içinde başkalarını da düşünmek zorundasın hayati konularda.
Ölen milyonlarca insanın da bağışıklığı vardı...
Ailende doktor olsaydı bu işin inançla ilgili olmadığını anlardın. Milyonlarca insan günlerce nefes alabilmek için yalvararak çırpınarak öldüler. Hayatımda ağladığını görmediğim, duygusuz dediğim doktor akrabalarım ve tanıdığım aile dostlarının ağladığını gördüm. Kendi kendinize zırvalıklara inanmaya devam edin.
Bilmediğin konuda konuşma. Corona dediğin virüs yıllardır bilinen, hayvanları etkileyen ancak insan protein yapısına tutunabilecek mutasyonları henüz görülmemiş bir virüstü. Hayvanlar için yıllardır aşısı var, şu anda kullanılan aşılar da bu eski aşıların virüsün şimdiki değişikliklerine göre birkaç dizilim eklenmiş/değiştirilmiş halinden ibaretler.
Hastalık belirtileri göstermeyen kesimden de olsan, henüz virüsün yayılma döneminde de olsan o virüs seninle temasta bulunmuşsa başkalarına bulaştırma ihtimalin var demektir. Virüsü kaptığın anda hasta olmuyorsun, bağışıklık sistemi ve virüs miktarına göre bunun bir yayılım süreci var. Bu süreçte hasta olup olmadığını bilemezken bu virüsü yayıyorsun yine.Hocam hasta olan evden çıkmasın o zaman ben virüsten beri sadece markete gidip geliyorum
Öyle bir şey yok. "Yüz binlerde bir" olarak görünen büyük komplikasyon görülüyor. Binlerde bir olarak da orta komplikasyonlar var. Sen milyarlarca insana aşı yapıp, çok küçük bir kısmın beklenmedik komplikasyondan etkilenmesini mi mantıklı buluyorsun yoksa çok çok küçük bir komplikasyon riski için yüz milyonlarca insanın ölümüne neden olmayı mı mantıklı buluyorsun?O virüs aşıları vücuda çok zarar veriyor.
Konu çok uzadı inşallah ceza yemem.Hastalık belirtileri göstermeyen kesimden de olsan, henüz virüs yayılma döneminde de olsan o virüs seninle temasta bulunmuşsa başkalarına bulaştırma ihtimalin var demektir. Virüsü kaptığın anda hasta olmuyorsun, bağışıklık sistemi ve virüs miktarına göre bunun bir yayılım süreci var. Bu süreçte hasta olup olmadığını bilemezken bu virüsü yayıyorsun yine.
Öyle bir şey yok. "yüz binlerde bir" olarak görünen büyük komplikasyon görülüyor. Binlerde bir olarak da orta komplikasyonlar var. Sen milyarlarca insana aşı yapıp, çok küçük bir kısmın beklenmedik komplikasyondan etkilenmesini mi mantıklı buluyorsun yoksa çok çok küçük bir komplikasyon riski için yüz milyonlarca insanın ölümüne neden olmayı mı mantıklı buluyorsun?
Şu anda sağlık sistemleri çalışırken bile bu virüsün öldürme oranı %3 civarlarında. Birkaç yıl içinde virüsün herkese yayılması ve sağlık sistemlerinin hiçbir şekilde çalışmayacağı senaryoda bu öldürme düzeyinin ne kadar yüksek olacağını bilsen ağzın açık kalırdı. Doktorlar ve devletler bu virüsten şu anda neden bu kadar çok korkuyorlar anlardın. Aynı anda 20-30 milyon kişinin hasta olduğu durumda bile 1 yılda milyonlarca kişi öldü, aynı anda yüz milyonların hasta olduğu senaryoda ne kadar kişi ölür bir hesapla.
Senin için, senin çevreni etkilemediği sürece... Nasıl bu kadar dar bir perspektiften bakıyorsunuz bu olaylara anlamıyorum. Gel bak sana madde madde anlatayım.Benim için insanların ölmesi hiçbir ifade etmiyor her gün cinayet, kavga, adam öldürme var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.