Aşı olmayı neden reddediyorsunuz?

Adamların yaptığı aşı kötü olsa o kadar bilim insanı boşuna mı çalışıyor? Kaç tane Profesör çalışıyor adamların bir bildiği var ki piyasaya salmışlar.
Aşının kötü olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Aşı yüzünden zarar görenlerin çetelesini tutan yok. Ama hergün virüsle ilgili rakamları tarihin en büyük salgını gibi lanse etme çabası var.

Fakat çok iyi bildiğimiz birşey var, o da yoksul ülke vatandaşlarının ürettikleri değerlerin (bir kısım) zenginlerin cebine akmasını sağlayan çok başarılı yeni bir yol bulunduğu.
 
Sağlık konusunda kesin sonuçlar benim için önemli. 3 doz aşı olduktan sonra korona çıkarsam bu bence sadece benim moralimi değil bir sürü insanın moralini bozar. "Hangi insan 3 doz aşı olduktan sonra korona oldu" dersende benim amcam oldu. Tamam, hissetmiyor olabilir koronayı ama yine de karantinada. Ayın birine kadar. Tabii aşı sıram geldiğinde olacağım. 2 yıl sonra yani.
(Hangi ilaçların %100 etkili olduğunu bilmiyorum fakat korona ilaçlarının %100 etkili olmadığını biliyorum ;) )

Aşı nedir bilmeyenler yine laf yapmaya başlamış. Aşı sana hastalık buluşmasını engellemez, hastalığı hafif atlatmanı sağlar. Hiçbir bilginiz olmayıp yorum yapmanız çok abes. Hiçbir şey bildiğin yok.

BioNTech son testlerle birlikte %88 (iki doz olunca) koruma sağlıyor. Keşke araştırmaya bilseniz.
 
Aşı nedir bilmeyenler yine laf yapmaya başlamış. Aşı sana hastalık buluşmasını engellemez, hastalığı hafif atlatmanı sağlar. Hiçbir bilginiz olmayıp yorum yapmanız çok abes. Hiçbir şey bildiğin yok.
Deneyimledim. Şimdi ne anlamı kalacakki aşı yapmanın. Tamam sen her şeyi biliyorsun lütfen tüm konulara her şeyi bildiğinden mesaj at. Buralar çok bilmiş dolmuş yine bak :D
Benim demek istediğim aşının hastalığı hafif atlatması değil, ne anlamı kalıyor hafif atlatırsak yine virüs bulaşacak, bana hiç bir bildiğin yok diyorsun da sende dediklerimi hiç anlayamıyorsun. Orada ben aşının hafif atlatılıp atlatılmayacağından bahsetmedim. Virüs aşı olsak da bulaşıyor dedim. Zaten bende farkındayım hafif atlatıldığının. O bahsettiğim adam 60 yaşında. Ama senin anlaman gereken virüsün bulaştığıydı. Sende hemen kavga arıyor gibi bunları yazdın :D :D
(Hastalığın hafif atlatılması çok önemli. Ama yine de bulaşıyor ve çok fazla hissetmiyoruz hastalığı. Böylece sokağa çıkıyoruz ve diğer insanlara da bulaştırıyoruz. Ameliyat olacakken test oldu. Eğer olmasaydı biz bayramda oma gidecektik. Benim aşı olmama 2 yıl var. Belki bana bulaşacaktı. Belki anneme. Ya da diğer aile üyelerime. Bulaşmaması lazım aslında aşı olduktan sonra. Ama bulaşıyor. Demek istediğim o ;) ) (hastalığı hiç hissetmemiş bu arada.)

@Ecmel

(Böyle aşı karşıtı gibi oldum ama 16 yaşımda olacağım ;) )
 
Son düzenleme:
Acil kullanım onayı almış. Bunu kıytırık bir yer vermiyor. Dünya'nın en büyük kuruluşu veriyor. Zaten hızlı geliştirilmesi lazımdı.
Aşıdan dolayı ölenleri destekleyen makale atar mısınız?
Hangi ilacın %100 var?
 
Ben de aşı karşıtlarının kafasını yaşamak isterdim. Sadece Türkiye'de değil dünya çapında varlık bulabilmiş bir anlayış. Yalan haber daha çabuk yayılır misali saçma sapan komplo teorilerine inanıyor insanlar. Neymiş efendim virüs insan üretimiymiş, nüfusu kontrol etmek için çıkarmışlarmış, bu sayede aşı yaparak insanları kısırlaştıracaklarmış, içinde çip varmış falan filan...
Düz dünyaya inanan cahillerle tamamen aynı kafa. Aşı karşıtı olmak demek bilim karşıtı olmak demektir. Hatta insanlığa en büyük ihanettir. Aşı olmayarak sadece kendilerini değil bizleri de tehlikeye atıyorlar. Virüs aşı olmayanların vücudunda mutasyona uğrayarak daha tehlikeli hale geliyor. Zaten hayatımız yaklaşık 2 yıldır yeterince kötü hale gelmemiş gibi bir de insanları aşı olmaya ikna etmekle uğraşıyoruz.
Aşı iknası nedir ya? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Yüzlerce yıllık bir buluş bu. Aşı diye bir şey icat edilmemiş olsaydı şimdi insanlığın kendisi bile var olmayabilirdi.
 
Ben, dahi, bilmiş, ukala birisi değilim ve de aşı karşıtı hiç değilim aksine bilime inanan birisiyim, bazı aşıları da kimse bana dayatmadan, zorlamadan oldum. İnsanlar aşı olmuyorsa bu illaki aşı karşıtlığı değildir. O övdüğünüz, onay veren DSÖ, pandemiyi çok geç gördü, hiçe saydı bunu da kabul etti. Aşının güvenilir olması için 4. fazın bitmesi gerekir bunu da her bilim insanı kabul eder, hal böyleyken bu aşının daha 3. fazı bitmemiş. Evet DSÖ aşıya onay verdi bu demek değildir yan etkileri olmayacak. Neye, kime güvenerek neden aşı olmuyorsunuz diyorsunuz gerçekten inanamıyorum. Daha bu gün doktoru dinledim, olduğunuz aşı, aşı değildir diye ve kim aşı olduysa denek ya da kobaydır diyor. Nedeni şu çünkü, daha faz 3 aşaması bitmemiş. Buraya dikkat edin faz 3 aşamasın da ve ruhsatı yok ve sadece acil kullanım onayı almış. Acil kullanım izni ile ruhsat aynı şey değildir. Aşı olurken de doldurulan formun içeriğini okuyan var mı yüksek ihtimal yok? Aşı olurken bütün sorumluluğu üzerinize alıyorsunuz, orada türkçe yazıyor başka bir dil yok uyarıyor seni. Yani Türkçesi şu, her hangi yan etkisi veya ölüm de sorumluluk sadece sana ait bu şekil de imzalıyorsun. Yakınların senin hakkını hiç bir şekil de savunamıyor, gönüllü imzalamış kardeşim diyecekler. Sorarım neden hala aşı neden olmuyorsunuz diyorsunuz? Bu mudur bilim bu mudur sizin bilime inancınız? DSÖ nün başında ki şahıs doktor bile değil. Hastane de baş hekimsin ama, doktor değilsin bu bunun gibi bir şey. Gönüllü olarak aşı olan olsun saygımız var ama, olmayana yok dışarı çıkamazsın ya da toplu taşımayı kullanamazsın denemez, nedeni de şu, ruhsatsız bir aşı için bunu dayatamazsınız, ruhsatı yok çünkü bunu anlatmaya çalışıyorum. Aşı tam güvenilir olsaydı ruhsat verilirdi neden hala zora sokuyoruz anlamış değilim? Ruhsatsız yani sertifikasız bir güç kaynağı alıyor musunuz arkadaşlar? Alınabilecek markadır ama, soru işaretleri oluyor kafanız da acaba neden sertifika yok bu da bunun gibi bir şey. Kıyas bel ki biraz farklı oldu ama nasıl anlatayım daha bilemiyorum.
 
Son düzenleme:
Hafif bir grip belirtisi gösteren kişiye direkt 19 tane korona ilacını günlük olarak tüketilmeleri öneriliyor.

Dozlar git gide artacak.

Bu aşılara karşı tutumunuz sizi bağlar, lakin dikkatli olun. Yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın ;)

İyi kapitalistler.. Yeni mi dünya düzeni?👨‍🦲
 
Hafif bir grip belirtisi gösteren kişiye direkt 19 tane korona ilacını günlük olarak tüketilmeleri öneriliyor.

Dozlar git gide artacak.

Bu aşılara karşı tutumunuz sizi bağlar, lakin dikkatli olun. Yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmayın ;)

İyi kapitalistler.. Yeni mi dünya düzeni?👨‍🦲
Ülkenin sağlık sistemi sıkıntılarını büyük oyuna yormamak lazım. O sebeple o kadar ilaç muhabbeti başka ülkede var mı?

İlaç muhabbeti de bizim sıkıntımız, hangi aşı varsa onların övülüp diğerlerinin gömülmesi de bizim sıkıntımız, aşı yoksa aşıları gömmemiz de bizim sıkıntımız. Vaka sayılarına inanmak bile zor şu ülkede. Hiçbir şeye güvenemiyoruz bakanlık yüzünden. Sıkıntıyı uzaklarda aramamak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı