- Makaleler
- 4
Babam esnaf, çiğköfteci.
Çok dikkat eder, muhabbet açar, saygı duyar. Muhabbet açar. Ben de aynılarını bir bakkala maden suyu almaya giderken bile beklerim. İnsanız sonuçta, güler yüzlü olmak zor olmamalı.
Ayrıca eğer ki esnaf, kazanmak istiyorsa buna çok dikkat etmesi gerekir.
Mesela salona giderken maden suyu aldığım bir yer var, çoğunlukla oradan alıyorum. A101'den alsam daha ucuza gelecek. Ama
oradaki abiler güler yüzlü, selamımı duyduklarında alırlar. Kolay gelsin dememe sağol derler. Böyle bir esnafın kazanmasını tâbi ki de isterim, bu yüzden 1 lira az ödeyeceğim diye A101 için uğraşmıyorum bile.
1 lira fazla olsun, güler yüzlü esnaf kazansın.
(1 lirayı küçümsemeyin, 4-5 ayda benden güzel para kazanır.)
Babanın padişah olması ve sarayda büyümek
Çok dikkat eder, muhabbet açar, saygı duyar. Muhabbet açar. Ben de aynılarını bir bakkala maden suyu almaya giderken bile beklerim. İnsanız sonuçta, güler yüzlü olmak zor olmamalı.
Ayrıca eğer ki esnaf, kazanmak istiyorsa buna çok dikkat etmesi gerekir.
Mesela salona giderken maden suyu aldığım bir yer var, çoğunlukla oradan alıyorum. A101'den alsam daha ucuza gelecek. Ama
oradaki abiler güler yüzlü, selamımı duyduklarında alırlar. Kolay gelsin dememe sağol derler. Böyle bir esnafın kazanmasını tâbi ki de isterim, bu yüzden 1 lira az ödeyeceğim diye A101 için uğraşmıyorum bile.
1 lira fazla olsun, güler yüzlü esnaf kazansın.
(1 lirayı küçümsemeyin, 4-5 ayda benden güzel para kazanır.)
Elit bir yapı:Padişahlar kendi ülkesini bilerek kötü yola sokmaz, elit bir yapıya sahip olduğundan zengindir, kültürlüdür ve yönetim işini iyi bilir. Ben saltanat taraftarı değilim dediğim gibi, aristokrasi taraftarıyım fakat saltanat bile cumhuri rejimlerden daha iyidir.
Babanın padişah olması ve sarayda büyümek