Aşırı CPU kullanımı ve düşük RAM hızı sorunu

Miri_98

Kilopat
Yer
Azerbaycan
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherborad: Gigabyte B550M Aorus Pro
CPU: Amd Ryzen 5 3600
Graphics card: AMD XFX RX5500XT 8gb
Ram: Gskill 2x8gb(16gb) 3600mhz cl16
SSD: Samsung Evo 970 500gb nvme
Power supply: Thermaltake 700w smart rgb
CPU coller: CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB V2
Meslek
Teknisyen
  • AMD A6 9220 2.90 GHz
  • Ekran kartı R4 2 GB
  • RAM 4 GB 2133 MHz DDR4
  • 1TB HDD 5400rpm
Bilgisayarı 0 mağazadan aldım geldim. Windows 10 64bit kurdum, Lenovo'nun kendi sitesinden cihaz için olan tüm sürücüleri indirdim kurdum. RAM 2133 MHz diyor bilgisayar ama CPU-Z'den bakıyorum 1097 MHz falan geçmiyor hızı ve Battlefield 4 bile en düşük ayarlarda küçük küçük kasma veriyor. CPU kullanımı aşırı oluyor ama bilgisayar isinmiyor. Lütfen sorunu çözmeye yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z'de gördüğünüz değerin 2 katını ele alacaksınız. RAM hızında problem yok.
BF1'de de yüksek CPU kullanımı normal zira işlemciniz düşük.

Bir sorun görünmüyor. Her şey olması gerektiği gibi. Bu bilgisayardan pek bir oyun performansı beklemeyin.
Tamamda oyun için olmasın ona razıyım YouTube bile kasıyor. Yani video izlerken bazen anlık o görüntü takilmasi oluyor. Yani video akıcı görüntü vermiyor. Yani bilgisayar isinmiyor ama aşırı güç kullanıyor sanki. Takılma neden çözemedim başka sitelerde gezerken windowsun takıldığını hiss ede biliyorum. Neden ola bilir bu sorun lütfen yardım edin
CPU-Z'de gördüğünüz değerin 2 katını ele alacaksınız. RAM hızında problem yok.
BF1'de de yüksek CPU kullanımı normal zira işlemciniz düşük.
Aşağıda diyer yorumda neler olduğunu kapsamlı şekilde anlattım. Bilgisayar da duruduk yere bile kasma oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…