Aşırı refah iyi midir?

Alakası yok, bu sadece o adamın o ülkenin piyasasına göre ultra düzeylerde bir para kazandığını gösterir. Ekonomi dinamiklerinin temellerinden biridir, ekonomik sistemdeki değer miktarı ne kadar fazlaysa fiyatlar da ona göre yükselir.

2010 yılında X ülkesindeki çalışanların ortalama kazancı yıllık 50,000 $ olsun mesela. Ortalama evlerin fiyatı da 10 yıllık maaş karşılığı olsun.

2022 yılında o ülkedeki çalışanların ortalama kazancı 500,000 $ olursa o evlerin fiyatı yine yıllık maaşın 10 katı olacak.

Sadece birimler yükselecek, birimlerle birlikte maliyetler yükselecek, herkes alım gücünü aynı oranda tutmak için piyasayı belirleyecek. Alınacak şeylerin fiyatları da bunlarla paralel artacağı için alım gücünde bir değişiklik olmaz.

Örneklerden biri Monaco. Dünyanın başka herhangi bir ülkesinde (Londra/New York gibi yerlerin birkaç yeri değil, komple ülke) 3+1 apartman dairesinin ortalama fiyatının 12-15 milyon euro arasında olabileceğini düşünür müsün? ABD'de, Kanada'da 6-7 odalı malikane alacağın paraya Monaco'da 3+1 kıytırık bir apartman dairesi alabiliyorsun. Neden? Çünkü arzın tamamına karşın o parayı verebilecek düzeyde yeteri kadar talep var.
Peki teşekkürler.
 
Turkiye'de dogup buyudugumuz icin cok sansliyiz. Az da olsa gercek hayati ogrendik. Refah icindeki ABD'li gencler ulkeleri America, Not America olarak siniflandiriyor. Ogrenme geregi duymamislar bile. Onlarin yerinde olmak istemezdim. 😀
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Birkaç saçmalık öğrendin de ne oldu dünyayı mı kurtardın ? O bilginiz aç karnınızı doyurmak için 1001 türlü şeytanlık planı kurma bilginizden başka bir şey değil. Amerika, İsveç, Norveç gibi ülkeler refah olduğu için bir ton önemli insan çıkartıyor hatırlatayım.
Iyi degildir. Hollanda hastaligini arastirmanizi öneririm :)
İradene sahip çıkıyorsan iyidir, çıkamıyorsan kötüdür. Aynı şekilde refah olmamakta iradesiz kişiler için kötü sonuçlar doğurur, hırsızlık gibi.
 

Geri
Yukarı