Aşırı refah iyi midir?

Uygulayışlarını ideolojileri belirlediği için ideolojileri ya da sistemleri değişmediği sürece hep vasat kalacaklardır.

Her sistemin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Kapitalizme kimse harika demiyor ancak senin, benim, herkesin uyum sağladığı ve bu sistem için çalıştığı bir dünyada sosyalizm hayalleri kurmak komik geliyor.
Hayali bile güzel, ve olmayacağının garantisi yok. Olsa çok iyi olur.
 
Dediğim gibi 2 ideoloji de saf olarak sömürü sistemidir. Sıradan halkı sömürür. Ben 2'sini de savunmayarak sol liberalliği savunuyorum ancak bana cevap verirken fanatikliğinizi konuşturup saf sosyalizm savunuyorsunuz.

Sol liberalizm dediğimiz husus ise insan hakları, adalet gibi temel konularda herkesi eşit kabul eder. Devlet yönetimi, ekonomi yönetimi açısından da liberallik uygular, bunun sonucunda zaten ekonomi bakımından kapitalizm doğuyor.

Sosyalizmi savunan arkadaşlara sorsak Almanya'ya, Norveç'e, Kanada'ya, İsviçre'ye gitmek ister. Heh işte bu ülkeler sol liberaldir. Saf kapitalist bir gelişmiş ülke de yok, saf sosyalist gelişmiş bir ülke de yok.
Liberalliğe karşıyım. Sosyal demokrasi iyidir.
 
Öyle ama şu da unutulmamalı. Biri toplum refahını diğeri ise şirketlerin refahını ön planda tutuyordu. SSCB bu konuda biraz daha ılımlı. Mecbur kalmadıkça savaşmayan, insanları sömürmeyen bir sistem inşa etmek istiyorlardı. ABD ise tam tersi, krizle insanların ellerindeki mallara çökecek bir sistem derdindeydi her daim. SSCB ise böyle bir güce karşı kendini korumak zorundaydı. Her ne kadar taktikleri yanlış olsa da buna bence biraz mecburdu.
Evet fakat ikiside küreselleşmeyi hedefliyordu. Ben çoğu azı karıştırmadım.
Liberalliğe karşıyım. Sosyal demokrasi iyidir.
Sosyal demokrasi türkiyede sosyal liberalizimdir. Daha doğrusu dünyada.
 
Hayırlı forumlar, benden bu kadar... :D

271d6170bf850c3eab5c248f258d5246.jpg
 
Türkiye şartlarında kendimi nasıl teselli ederim;
Örneğin ABD en çok obez ülkeler arasında. Yine ABD'de yaşayan bir çocuk, istediği bilgisayar gibi eğlence aletlerine ulaşabiliyor, ve bu rahatlığı pompalıyor. Eski zamanlarda çinliler türklere lüks eşyalar verirmiş gevşemeleri için. Bana göre aşırı refah kötüdür, yine de sizin fikrinizi almak istedim.
 
Evet gayet iyidir.
Böyle daha mı iyi sanıyorsunuz kendinizi kandırmayın Avrupa ülkelerinde ve ABD de yaşayan insanlar bir arabayı ya da bir teknolojik aleti birkaç ayda alabilirken bizde aynı şeyleri almak için servet ödemek gerekiyor her şeyi geçtim halkımız artık temel gıda maddelerine bile ulaşamıyor.
 

Geri
Yukarı