Aşırı toksik insanlar

Az önce savaş oyunu oynadım adam öldü bana küfretti, bot dedi kızdım küfretmemek için kendimi zor tuttum üstelik çocuktu max. 10 yaşındaydı sinir oldum.
 
Evet, konuyla nasıl gelecekte yaşamak istemiyorumu bağladınız ona şaşırdım. Nefret ettiğim insanların arasında sizde varsınız. ''Yanlış jenerasyonda doğdum.'' tipi insanlardan bahsediyorum.
Hocam benden neden nefret ediyorsunuz? Ben ne zaman kalkıp yanlış jenerasyonda doğdum, benim içimde 80'lerin Rock Star'ı var mı dedim? Ben sadece dünyanın toplumsal sorunlarından birinden bahsettim. Bu benim şu anki zamanda olmak istemediğimi mi gösteriyor? Ayrıca benim gelecekte yaşamak istemiyorum dan kastım bu değildi. Ki siz de bunu bence gayet net bir şekilde biliyorsunuz. Ancak konuyu kendi istediğiniz yere çekmek için bir bahane olarak kullanmışsınız. Ben toksik insanlardan ve gelecekte evrimleştiklerinde ne olabilecek ondan bahsettim. Bir insanın bulunduğu dünyanın durumundan memnun olmaması ondan nefret edebileceğiniz anlamın mı gelir?
Bunun yanında 1930'larda, Orta Çağ'da, istedi zaman diliminde yaşamak isteyen bir insandan niye nefret edesiniz? Sebebiniz nedir?
Ve şunu unutmayın. Nefret çok güçlü bir kelime. Kullanacağınız zaman dikkatli kullanın. Bol keseden nefret dağıtılmaz.
 
Benim sınıfımda bayağı toksik insan var. Hatta bir anımı anlatıcağım:
Bir gün birkaç arkadaş ile (artık arkadaş değiliz) sohbet ediyoruz. Konu ise diziler. Ben Türk dizisi izlemediğim için pek konuşamıyorum. Soruyorlar bana neden konuşmuyorsun diye ben de dizi izlemediğimi söyledim. Sebep olarak çok uzun sürdüklerini ve sürekli aynı konular işlendiğini söyledim. Ancak eski dizileri sevdiğimi söyledim (aşk-ı memnu, çocuklar duymasın vb.). Bana sen zaten bebek şeyleri sevdiğimi söylediler (Pokemon'dan bahsediyorlar bebek şeyi derken.). Ben de bebekler için olmadığını ve böyle konuşmamanız gerektiğini söyledim. Ben onların sevdiği dizilere karışmıyor UK ama onlar bana karışıyor. Sonra "bu bizim görüşümüz, istediğimizi söyleriz karışma bize" dediler. Ben de sinirlendim ama nafile 3 kişiye karşı bir kişiydim. Zaten hep böyle oluyor. Oyun oynamayı sevdiğimi söyleyince "çocuk musun?" diye tepki gösterdiler. Ben de kestim arkadaşlığı zaten.
Umarım kafanızı benim anılarımla boşa ağrıtmamışımdır.

Boş ver zaten tek becerebildikleri laf atmak. Sen karşı gelince de kendini haklamak için benim kararım diyorlar.
 
Ama işte bu topluluğu oluşturmak sanalda olduğu kadar kolay değil maalesef. Keşke olsa.

Haklısınız ama bence imkansız olmadığı için üzülmemize gerek yok. Ben böyle toksik insanların zaten bir yere gelebileceğine inanmıyorum. Yani o kadar kötüler ki başarılı insanlar olabileceklerini düşünmüyorum. Bu yüzden onların gelecekte etkisiz insanlar olacağını düşünüyorum. Kalan normal insanlar da kendi aralarında gerek iş için gerek sosyallik için gruplar oluşturacaktır. Artık o toksik insanlar da kendilerine bırakılan kemiğe üşüşeceklerdir.
 
Evet, konuyla nasıl gelecekte yaşamak istemiyorumu bağladınız ona şaşırdım. Nefret ettiğim insanların arasında sizde varsınız. "yanlış jenerasyonda doğdum." tipi insanlardan bahsediyorum.

Ben insanların kendi jenerasyonlarını kötüleme sebeplerinin yaptıkları saçma hareketler olduğunu düşünüyorum. Bence 'nefret' kelimesini kullanmanız fazlaya kaçmış. Ayrıca düşünün elon musk bir liseli olsaydı ve kendi jenerasyonu çok toksik insanlardan oluşmuş olsaydı o da daha kendine uygun kişilerin olduğu bir jenerasyonda yaşamak isterdi. Kısacası yaptığınız yorum bana çok saçma geliyor. Bir insanın hayalleri ve potansiyelinden dolayı daha iyi ortamda yaşamak, daha iyi çevrede yaşamak en doğal hakkıdır bence. "Yanlış jenerasyonda doğdum." diyen insanların -en azından dünya'ya yararlı olacak insanların- buna demeye hakkı olduklarını düşünüyorum. Elbette yararsız insanlar da bunu diyecektir. Gerçekten şımarık olduklarından diyen insanlara elbette sinirlenebilirsiniz ama ben onların arasında zekasından ve başarısından dolayı başarısız olan -bkz. Başarısız olan ama sonradan çok başarılı olan bilim adamları- insanların da bunu istediğini düşünüyorum. Söz konusu böyle insanlar varsa yorumumuz da değişir. Ama şımarık insanlara sinirlenebileceğimiz bir gerçek. Kısacası demek istediğim karşınızda şımarık olan bir insan yoksa ona da şımarık birisine yapılacak muameleyi yapmak yanlış bir harekettir.
 
Yeni nesil internet ortamında büyüdüğü için bu kaçınılmaz. Anne baba yeterli eğitimi, saygıyı ve sevgiyi öğretememişse onlara kızmak lazım.
E hocam o anne babaya da onların annesi babası öğretmemiş, onlara da onların. Cahilliğin soy anlamında da sonu yok ki.
 
Reis daha devamı da var. Okulda da benle alay ediyor dövsem sıkıntı yaşayacağım o yüzden sabrediyorum. Şiddete meyilli değilim ama sinirlerim bozuldu. Sınıfta sadece 1’i beni anlıyor oda özür diledi senle dalga geçtiklerimi farketmemişim diye.
Kavga çözüm değil rehber öğretmen ile konuş en iyisi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı