Aşk, boy, kilo, sağlık konularının yeri burası değil. Bu kadar basit.
12 - 13 yaşında hangi aşktan bahsediyorsunuz zaten orası da ayrı konu.
Sevginin, aşkın ne olduğunu 20’li yaşlardan sonra o da karakter yavaş yavaş oturmaya başlayınca öğrenirsiniz, şanslıysanız da birisi size en güzel haliyle yaşatır. O yaşadığınızı da forum köşelerinde paylaşmaktan çekinirsiniz nazar değmesin diye. Hoş, bunu anlatıyoruz böyle ama anlayan olacağını sanmıyorum.
Adı üstünde ergenlik zamanlarında hormonlarınız coşmaya başladığı için aşık olduğunuzu zannediyorsunuz. Hele 2 gün gördüğü kıza “seviyorum” diyenler var. Sevgi aylar, yıllar içinde güven duygusuyla birlikte karşılıklı oluşan bir duygudur. Kaşı, gözü, fiziği güzel olana beslediğiniz duygu hoşlanmadır. En ilkel dürtüleriniz üzerinizden söyleyeceksek üreme dürtüsünün size yaşattığı duygudur.
O yüzden kıza yazdım cevap vermedi, yok dün gülümsedi bugün vermedi (kalbini) gibi argümanlar sizi bir noktaya taşımayacak. Kaldı ki en erken 25 yaşından önce birine aşık olsan, sevsen ne olur? Evlenecek misin? Hadi evlendin diyelim, o sorumluluğu alacak kadar bilinçli misin? Dikkat et, bilinçten bahsediyorum, maddi imkan o, şu, bu diye saymıyorum.
Bize ne sizin aşk hikayelerinizden? Aklı başında olan adam zaten içinde yaşamasını da bilir, cesaretle bu duygusunu kızla da paylaşmasını da bilir.
Sizin yaptığınız birbirinizden görüp görüp benim neyim eksik kafasıyla aşkın, sevginin bile kenarından geçmeyecek şeylerden bahsediyor sanmanız.
Yaşınız ilerlesin, birkaç kişiyle vakit geçirin, aldatılın, terkedilin, kazıkları yeyin ondan sonra bir daha konuşalım bakalım.
Şimdi başımda kavak yelleri.
Hayır açtığınız konuya gelen cevaplar da yaş ortalamasının getirdiği sığlıkta. “Bence seviyorsan git konuş” önerisinden ileri gidemeyecek şeyler.
Neyse siz konuları açmaya devam edin gençler. Konularınıza cevap verenler aşk profesörleri çünkü, fikir almak sizinde hakkınız.