Dostum, psikolojim iyi değil diyorsun. TSK senin psikolojini düzeltmek için var olan bir kurum değil. Tam tersine, orası en sağlam psikolojiyi bile zorlayan, ezen, büken bir yer.
Sen şu an sivil hayattaki dertlerinle baş edemiyorken, gecenin 3'ünde nöbette, buz gibi havada, üst devre baskısı ya da komutan fırçası yerken, elinde G-3 varken ne yapacaksın?
Orada "Benim canım sıkkın, bugün modumda değilim." deme lüksün yok. Emir demiri keser. Psikolojisi bozuk adamı orada barındırmazlar, "Elverişsizdir." raporunu çakar, eline pembe tezkereyi verir, yollarlar. Bu da hayatın boyunca sicilinde "Çürük" damgası olarak kalır. Asker olmak istiyorsan önce kafan çelik gibi olacak.
Ayrıca "Kafamda bitirdim." lafı sakat bir laf. Askerlik ölmek için gidilen yer değildir, öldürmemek ve hayatta kalmak için gidilen yerdir. Senin canın devlete emanet. Eğer kendine zarar verme meyilin varsa veya hayatla bağını kopardıysan, ordu seni bünyesine almaz. Çünkü orada sadece kendin için değil, yanındaki silah arkadaşın için de tehlikesin. Yanındaki adamın hayatı senin dikkatin ve mental sağlığına bağlı. Kimse saatli bombayla aynı mevzide yatmak istemez.