Asker olmak mantıklı mı?

Abraforever

Hectopat
Hocalarım, selam. 17 yaşında, 12. sınıf öğrencisiyim. Okul ile uzaktan yakından bağlantım yok, ailemin isteği üzerine kolejde okuyorum lise bitmesi için. 4 ay sonra 18 olacağım inşallah. Asker olma isteğim var, psikolojik olarak da iyi değilim. Askerliğin zorlukları fazlasıyla olacaktır evet ama kafamda her şeyi bitirmiş durumdayım. Tavsiye ve önerileriniz nedir, bekliyorum.

Psikolojik olarak iyi değilsiniz ve askerlik düşünüyorsunuz? 6 ay gidip gelen kaç tane kişiden askerliği ballandırıp sullandırarak anlattığını gördünüz? Abim gitti, yakın zamanda ( 1 ay ) kendim de gideceğim ama şimdilik mehçul. Daha şimdiden bile bu haber beni geriyor çünkü ortamda bulunan kişilerin neler anlattığını biliyorum. Orada bağımlısından tut sabıkalısına kadar tonlarca tip var, geceleri eşyalarını çalandan tut seni rahatsız edecek seviyede zorlayacak tiplere kadar. Psikolojiniz bozuksa böyle bir ortamda kalmanız çok zor.

Hocalarım, selam. 17 yaşında, 12. sınıf öğrencisiyim. Okul ile uzaktan yakından bağlantım yok, ailemin isteği üzerine kolejde okuyorum lise bitmesi için. 4 ay sonra 18 olacağım inşallah. Asker olma isteğim var, psikolojik olarak da iyi değilim. Askerliğin zorlukları fazlasıyla olacaktır evet ama kafamda her şeyi bitirmiş durumdayım. Tavsiye ve önerileriniz nedir, bekliyorum.
zamanında amcamda aynısıydı fakat doğu görevi yaptı ve bu işlerin berbat işler olduğunu öğrendi eğer rahata alışmışsanız askerlik fazlasıyla zor gelecektir

Değil. Mentalin iyi kötü olsun fark etmez. 6 ay tuvalet temizleyip sigara izmariti toplayacaksiniz orada. Eğer torpil vs yok ise durum bundan ibaret. Sakın gitmeyin. Ha illa bir şeyler yapmak istiyorum okula gitmek istemiyorum diyorsanız işe girin. Ya da başka bir hobi falan bulun. Askerliğe sakın gitmeyin.

Dostum psikolojim iyi değil diyorsun. TSK senin psikolojini düzeltmek için var olan bir kurum değil. Tam tersine, orası en sağlam psikolojiyi bile zorlayan, ezen, büken bir yer.

Sen şu an sivil hayattaki, dertlerinle baş edemiyorken, gecenin 3'ünde nöbette, buz gibi havada, üst devre baskısı ya da komutan fırçası yerken, elinde G-3 varken ne yapacaksın?

Orada benim canım sıkkın, Bugün modumda değilim deme lüksün yok. Emir demiri keser. Psikolojisi bozuk adamı orada barındırmazlar, "Elverişsizdir" raporunu çakar, eline pembe tezkereyi verir, yollarlar. Bu da hayatın boyunca sicilinde "Çürük" damgası olarak kalır. Asker olmak istiyorsan önce kafan çelik gibi olacak.

Ayrıca kafamda bitirdim lafı sakat bir laf. Askerlik ölmek için gidilen yer değildir, öldürmemek ve hayatta kalmak için gidilen yerdir. Senin canın devlete emanet. Eğer kendine zarar verme meyilin varsa veya hayatla bağını kopardıysan, ordu seni bünyesine almaz. Çünkü orada sadece kendin için değil, yanındaki silah arkadaşın için de tehlikesin. Yanındaki adamın hayatı senin dikkatin ve mental sağlığına bağlı. Kimse saatli bombayla aynı mevzide yatmak istemez.

Dostum, psikolojim iyi değil diyorsun. TSK senin psikolojini düzeltmek için var olan bir kurum değil. Tam tersine, orası en sağlam psikolojiyi bile zorlayan, ezen, büken bir yer.

Sen şu an sivil hayattaki dertlerinle baş edemiyorken, gecenin 3'ünde nöbette, buz gibi havada, üst devre baskısı ya da komutan fırçası yerken, elinde G-3 varken ne yapacaksın?

Orada "Benim canım sıkkın, bugün modumda değilim." deme lüksün yok. Emir demiri keser. Psikolojisi bozuk adamı orada barındırmazlar, "Elverişsizdir." raporunu çakar, eline pembe tezkereyi verir, yollarlar. Bu da hayatın boyunca sicilinde "Çürük" damgası olarak kalır. Asker olmak istiyorsan önce kafan çelik gibi olacak.

Ayrıca "Kafamda bitirdim." lafı sakat bir laf. Askerlik ölmek için gidilen yer değildir, öldürmemek ve hayatta kalmak için gidilen yerdir. Senin canın devlete emanet. Eğer kendine zarar verme meyilin varsa veya hayatla bağını kopardıysan, ordu seni bünyesine almaz. Çünkü orada sadece kendin için değil, yanındaki silah arkadaşın için de tehlikesin. Yanındaki adamın hayatı senin dikkatin ve mental sağlığına bağlı. Kimse saatli bombayla aynı mevzide yatmak istemez.
Benim için çok açıklayıcı bir şekilde olayı özetlemişsin, teşekkürler. Mental olarak iyi değilim, evet. Klasik TR genci gibi düşünüyorsunuz şu an beni. Bir anda "Ben asker olacağım ya!" kafasıyla can sıkıntısından konuyu açmadım. Kimseye sebepsiz yere zarar verecek birisi değilim.

Psikolojik olarak iyi değilsiniz ve askerlik düşünüyorsunuz? 6 ay gidip gelen kaç tane kişiden askerliği ballandırıp sullandırarak anlattığını gördünüz? Abim gitti, yakın zamanda (1 ay) kendim de gideceğim ama şimdilik meçhul. Daha şimdiden bile bu haber beni geriyor çünkü ortamda bulunan kişilerin neler anlattığını biliyorum. Orada bağımlısından tut sabıkalısına kadar tonlarca tip var, geceleri eşyalarını çalandan tut seni rahatsız edecek seviyede zorlayacak tiplere kadar. Psikolojiniz bozuksa böyle bir ortamda kalmanız çok zor.
Haklısınız hocam ama bu askerler nasıl oluyor? Yani herkes olmak isteyen kişilere bunları aktarıyorlar. Bunu anlamış değilim.

Değil. Mentalin iyi kötü olsun fark etmez. 6 ay tuvalet temizleyip sigara izmariti toplayacaksınız orada. Eğer torpil vs. yok ise durum bundan ibaret. Sakın gitmeyin. Ha illa bir şeyler yapmak istiyorum, okula gitmek istemiyorum diyorsanız işe girin. Ya da başka bir hobi falan bulun. Askerliğe sakın gitmeyin.
Lise bitsin, güvenlik sertifikası alacağım. Peder de güvenlik, hem rahat meslek aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı