Askerden nasıl kurtulurum?

Ben çalıştığım ve uzun gitmek istemediğim için bedelli yaptım. Genel olarak iyi bir deneyimdi benim için. Arkadaşlarım da iş durumuna göre 12 ay, 6 ay ya da benim gibi bedelli yaptılar. Kötü bir şekilde yorum yapan yok aramızda. Herkes bir şekilde gitti ve bitirdi. Bol bol da muhabbet konusu çıktı bizlere. :) Gitmeden önce herkes bir çekinceye sahip oluyor ama gittikten sonra o çekincelerin boş olduğunu anlıyor insan. Orada yapılan çoğu şeyi gerçek hayatta da seve seve yapıyorsunuz zaten. Özellikle de genç yaşta gidecekler için iyi bir hayat hazırlığı olduğunu düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Yani askere gitmemiş liseli çocukların burada askerlik hakkında yorum yapıp öneri veriyor olması üzücü. Askerliğe sadece vatan borcu olarak da bakmak yanlış. Yorum yapmayacağım.
Övdünüz mü yerdiniz mi anlamamakla beraber, yorum yapmayacaksanız neden mesaj atıyorsunuz? 🙂
 
Övdünüz mü yerdiniz mi anlamamakla beraber, yorum yapmayacaksanız neden mesaj atıyorsunuz?
Tecrübe kazanmadığınız, bilgi sahibi olmadığınız konularda insanları yanlış yönlendirmemek için yorum yapmayın. Bunu dile getirmeye çalıştım fakat nafile.
 
Tecrübe kazanmadığınız, bilgi sahibi olmadığınız konularda insanları yanlış yönlendirmemek için yorum yapmayın. Bunu dile getirmeye çalıştım fakat nafile.
Tecrübe kazanmadığımı nereden çıkardınız? Kınadığınız hareketi az önce siz gerçekleştirdiniz. Konu hakkında kişiye yardımcı olmaya çalışan yetişkin bir bireyim.
 
Devletim için patates de soyar paspasta atarım. Keyfi olarak askerlikten kaçmam. Askerliğe gitmek bal gibi de herkesin borcudur. Devlet sana bakmadı mı, okutmadı mı? Sırf vergiler fazla diye vatani sorumluluğu yerine getirmemek hangi akla vicdana sığar?
Devlet birisine kimin parasıyla bakıyor ve okutuyor? İlk önce bunu öğrenmen lazım.
 
Çürük ya da bedelli bro. Boy kilodan dolayı çürük raporum var 2 kez daha muayeneye gidecem 1 yıl arayla sonra kurtulacağım komple.

Askerlik önemlidir gereklidir borçtur diyenlere de gülmek istiyorum şaka mısınız arkadaşlar kim isteye isteye seve seve gidiyor? Türkiye'de hangi devlet kurumu düzgün işliyor da askeriye düzgün işleyecek.

Komutanın biri sizi öylesine sevmese bile canınıza okuyabilir. Çok çağ dışı bir sistem. Canınıza okuyabilir diyorum ama net okur eğer sevmediyse. Hatta gitse bir şekil sizi sakatlasa ya da ölümünüze sebep olsa bile eğitim zaiyatı diyip geçebilir.

Siz gidin bir rüstem batumun askerlik anılarını dinleyin ilk önce. Adamlar önceden numaralandırılmış ve sınıflandırılmış düzen içindeki kütüphanenin kitaplarını sırf komutanın biri istedi diye boy sırasına dizmişler : D

Her şeyi geçtim 6 ay niye pandeminin, ekonomik çöküşün ve bin bir türlü sıkıntının ortasında tanımadığın insanlarla uyuyup, nöbet tutasın ki?

Grafiker bir arkadaşım vardı adam askerliğe gitti geldi şimdi eli bir soğumuş iş yapamıyor adam. Ülkemizde askerlik yapmayanı adam yerine koymuyorlar kız vermiyorlar belki ama kimin umrunda zaten o kafada olan bir aileden de kız almayın.

Kendileri daha önce yaptı diye herkese askerliği dayatan bir tayfa var onlara da selam : D

Ben zorunlu askerliğin olmadığı ülkelerde gezdim de yaşadım da. Bunların devletleri enayi mi? Askerlik TR'de bedelliden dolayı hiç kalkmayabilir çünkü segmentasyon yapıp oradan sağlam para kazandılar. Bir dünya insan para veriyor ve düzenli bir gelir var orda.
Aynen bedelli devletin döner sermayesi gibi oldu artık. Buradan sömürürler insanları, gariban da gider soğan, patates soyar amele gibi. 😕 Kısacası kendinizi psikolojik anlamda bunaltıp bir sağlık sorununa yol açın ve heyete girip çürük raporu alın. Başka türlü kurtuluş yok. Vatan borcu askerlik borcu diyenler de sahte delikanlı, amerika bir atom bombası atsa bağıra bağıra kaçacak delik ararlar korkudan. Bırakın sahte vatanseverlik ayaklarını. Kimse ekonomiden , insanından ve ülkeden memnun değil, zoraki yaşıyorlar.
 
Askerdeyken yüksek tansiyondan 2 arkadaşım çürük almışlardı. Biri ağlaya ağlaya biri güle güle gitmişti. Varsa yüksek tansiyonun oda olur. Onun dışında mecbur gideceksin. Ya bedelli ya 6 ay. Ben 1 sene gitmiştim. Çok uzundu. Ama 6 ay, askerlik için bence ideal süre. Abuk subuk işler diye ön yargılı yaklaşmazsan eğer 6 ay güle oynaya geçer. Cidden 6. aydan sonra sıkmaya başlamıştı askerlik ama 6 ay iyiydi. Şansın varsa deniz kuvvetleri çıkarsa çok rahat yaparsın 6 ay su gibi geçer. 2018de yaptım, bütün arkadaşlarım rahattı. Sadece çok fazla ön yargılı yaklaşma, gerçekten 6 ay çok kısa bir süre.
 
Devletim için patates de soyar paspasta atarım. Keyfi olarak askerlikten kaçmam. Askerliğe gitmek bal gibi de herkesin borcudur. Devlet sana bakmadı mı, okutmadı mı? Sırf vergiler fazla diye Vatan'i sorumluluğu yerine getirmemek hangi akla vicdana sığar?
Vatandaş devlet için değil, devlet vatandaş için var. O paranın benim ve benim gibi milyonlarca kişinin cebinden çıktığını, o parayı kazanıp vergisini ödemek için gece gündüz ardımızı çatlattığımızı, devletin kendine ait parası olmadığını öğrenmen lazım.

Ordunun yıllık personel alma kapasitesi, her yıl askerlik çağına gelmiş olan kişilerin sayısına yetmiyor. İstese de 3-4 dönem sonra askere alınıp o sürede celp dönemini beklediği için işte bile çalışamayan insanlar var. Her yıl askerlik yapması gereken herkes gidip başvuru yapsa, iyi ihtimalle 2 yıl sonra ancak dönemin gelir. Eskiden personel eksiği vardı, o yüzden insanlar 3-4 yıl askerlik yapıyordu. Şimdi personel eksiğimiz yok, ordunun kapasitesi de belli. Emin ol herkesin gidip patates soymasındansa, bazı kişilerin direkt tek başına 12-15 civarı askerin askerlik maliyetini karşılayan bedelli parasını vermesi daha faydalı.
 
Son düzenleme:
Askerlikte disiplini ve genel olarak adam olmayı öğrenirsin. Binbir çeşit iyisiyle kötüsüyle adam tanırsın. Aslında çok yararlıdır. Gitmeni tavsiye ederim, 6 ay sık dişini.
 

Geri
Yukarı