Askerden nasıl kurtulurum?

Evet, askere gitmeyi istemiyorum. Sebebi ise 6 ay boyunca abuk sabuk iş yapılan bir yer olarak görmemdir. Otoriter bir kurumda paspas çekerek, her sabah bir şey olmadan içtimaya geçerek, patates soyarak ve nöbet tuttuğunuz gecenin ertesi sabahı 3 saatlik uyku ile 6 ayımı geçirmek istemiyorum, 1 ay bedelli yapacak param da yok. Şu an lisans öğrencisiyim, bilgisayar mühendisliği 2. sınıftayım. Okul 2027'ye kadar oto tecil ettirmiş bir durumda o zamana kadar vaktim var. Nasıl askere gitmeyebilirim? Çürük falan alamam birkaç ufak tefek sağlık sorunum dışında eksiğim yok.

Not: Pembe tezkere al diyerek akıl dolu bu mizahı yapmayın.
Bedelli yapmış biri olarak söylüyorum, kredi çekip bedelli yapmak en doğru çare.
 
Askerlikte disiplini ve genel olarak adam olmayı öğrenirsin. Binbir çeşit iyisiyle kötüsüyle adam tanırsın. Aslında çok yararlıdır. Gitmeni tavsiye ederim, 6 ay sık dişini.
Hocam 6 ay adam dişini sıkmaya kalksa, sinir felcinden mefta olur. 6 ay çok uzun bir süre. Bedelli yapanlar bile 2 haftayı çok diyor. En mantıklısı çürüğe çıkmak, kahramanlığa kalkışmak enayilik olur. Zaten takan da olmaz. Şimdi askerliğini yapana bile kız yok. Millet paraya bakıyor. 😳
 

Geri
Yukarı