Askeri Alanda Türkiye, Orta Doğu'da 1. Sırada!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Global FirePower sonuçlarına göre Türkiye askerî güç olarak Orta Doğu'da 1. sırada. Yine Global FirePower'a göre askerî güç olarak dünya çapında 11. sıradayız. Elbette bu bilgiler %100 doğru diyemiyorum ama bu kadar yüksekte olmamız beni inanılmaz mutlu etti. İnşallah daha da yükseliriz ve bu ülkenin çalışkan gençleri olarak yükseltmek adına elimizden geleni sonuna kadar yaparız. Kaynak:2021 Military Strength Ranking
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nükleer güç yok ise bence gerisinin de fazla bir önemi yok.
Türkiye'de toryum mu vardı? Ama çıkarılmamış bile. Çünkü yeterli teknoloji halen yokmuş. Be böyle biliyorum.
Türkiye'nin terör sıkıntısını göz önüne alırsak bu az bile.
Askeri harcamalar çok fazla sanırsam diğer alanlara yeterli kaynak kalmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'de eğitime ayrılan kaynak dünya ortalamasından da düşük Terör konusuna gelirsek normal bir Avrupa ülkesinin aynı şeye dayanabileceğini pek sanmıyorum.
 
Orta doğru demişsiniz. Orta doğunun en gelişmiş ülkesi israil değil mi? Sonra da suudi arabistan, bae, katar, kuveyt. En son Türkiye.
 
Türkiye 10 yıl önce dünya ülkeleri ile kıyaslanırken şimdi Ortadoğu ile kıyaslanıyoruz ve 1. yiz diye övünüyoruz. Düştüğümüz duruma bak.
 
Prusya askeri geleneği hala mevcut bizde yanlış bilmiyorsam tabii. Subaylar buna göre yetişir.

Tabi onunda etkisi var. Alman orduları çok disiplinliydi, bunun temeli prusya döneminde atıldı ve meyvesini de yediler. Osmanlı'nın son dönemlerinde de almanlar ile çok içli dışlıydık, askeri alanda yeni gelişmelerimiz oldu. Ha bir de fransızın etkisini de unutmamak gerek. Modernleşme döneminde Fransa'dan da çok etkilendik. Bazı komutanlarımız da bu akımdan etkilendi ve bugün onun ve onların sayesinde modern ve güçlü bir ülkemiz ve ordumuz var. Türk ordusunun temeli çok kuvvetli atıldı vakti zamanında, o sebeple ne kadar bozmaya çalışsalarda hala dimdik ayakta.
 
Türkiye 10 yıl önce dünya ülkeleri ile kıyaslanırken.

10 yil önce sen İsrail'den heron (iha) alıyordun. İstediği zaman kamerayı açıyor. İstediği zaman kapatıyor.
10 yil önce NATO'ya bana füze ver diye el açıyordun.
10 yil önce senin piyade tüfeğin mi vardi?
Bana kalkıp dünya ülkesi ile kıyaslanırken deme!
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı