Askeri pilot nasıl olunur?

Hava harp okulu pilot adayları için 2 gözün toplamı 1 derece istenir. Lazer vs. ameliyatlar kabul edilmez. Bu durumda maalesef askeri pilot olamazsın. Şansını sivilde deneyebilirsin.

Hho'ya her giren pilot çıkmıyor. Pilot kontenjanı ihtiyaca göre belirleniyor ve aman aman şekilde yüksek olmuyor. Hho bünyesinde makine, elektrik, uçak gibi mühendislikler de var. Pilot olamayan hem mühendis hem de subay çıkıyor. Elenme ve boşta kalma yok yani.

Hho çok güzide bir okul ve eğitimi çok kaliteli. Orada alacağın mühendislik eğitimi ortalama bir üninin eğitim kalitesinden kat ve kat yüksektir. Askeri bir kariyer istiyorsan okuyabilirsin çünkü zorunlu görevin olacak 15 yıl kadar.

Teşekkür ederim. Ama küçülçek gibi hissediyorum. Peki siz askeri pilot musunuz.
 
Küçüklüğümdendir. Hep olmak istiyorum, nasıl olabilirim?
Oldukça sağlıklı olman gerekli. En ufak sorundan eleyebiliyorlar. Askeri havacılık lisesi kazanmalı ve hava harp okuluna girmen gerekli. Hava harp okulu puanı oldukça fazla, taban puan 472 bu sene. Yani derslere çok çalışman lazım. Çok sıkı şartlarla alıyorlar. G Kuvveti testleri falan milyon tane testi var ve hepsini geçmen gerek. Kısaca 100% sağlıklı ve dayanıklı olman lazım.
 

Geri
Yukarı