Askerliğe alınmadan önce nelere bakılıyor?

Topal gibi yürümediğimi de belirtmiştim [emoji4]
Hareketlerinizi kısıtlayan bir durum yok ise çürük vermezler. Çürük öyle kolay verdikleri birşey değil. Dediğim gibi belirli rahatsızlıklar durumunda veriyorlar. En önemli etken boy kilo orantısı. Gerekenden 1 kilo bile fazlanız olursa, 1 yıl erteleme veriyorlar. 3 yıla kadar ertelendikten sonra ise çürük veriyorlar. Bazı yerler 2. yılda da çürük verebiliyor. Diğer çürük verdikleri rahatsızlıklar ise diyabet, kalp sorunları, kulak işitme problemleri vb. hastalıkları içeriyor. Eskiden çürük almak için düz taban olma efsanesi de vardı. Hala geçerli mi bilmiyorum Anlattığınıza göre apandisit ameliyatı ve sol ayağı yan basma durumuna çürük vermezler. Aile hekiminize ne rahatsızlığınız var ise belirtmeyi unutmayın. Çünkü onlar genelde sizin söylediğiniz rahatsızlıklara göre sevk veriyorlar. Siz belirtmeden komple check-up yaptıkları falan yok. Ciddi bir rahatsızlığınız olupta belirtmezseniz direkt heyete yollarlar ve oradan doğru askere gidersiniz.

Peki sol göz %10 sağ göz %99 görüyorsa?
Çürük alınabilir. Çünkü şubeye ilk gidildiğin de sordukları sorular arasında genel olarak nişan almaya yönelik sorular oluyor. Hangi elin kullanıldığı, ellerin titreyip titremediği, parmaklarda bir sorun olup olmadığı gibi. Gözün de nişan almada taşıdığı büyük önemi göz önünde bulundurursak, mantık olarak çürük sebebi olabilir.

Yürüyüş veya duruş bozuklukları varsa muaf olunabilir. Diğer durumlar için muaf tutmazlar belki.

Bende düz taban var ve anksiyete bozukluğum var. Düz tabandan dolayı fazla ayakta kalamıyorum ve uzun süre yürüyemiyorum. Zamanı gelince doktorlar karar verir artık.

Düz tabanı geri hizmete veriyorlar, artık o bir problem değil

Soruyu soran arkadaş ise, belirttiğiniz problemler askerliğe engel değil. Vazifenizi yapmaya engel bir durum teşkil etmeyen durumlarda "askerliğe elverişli değildir" raporu alamıyorsunuz.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler aklımdaki karmaşadan biraz olsa kurtuldum. @Ali Güngör sizden de konunun kilitlenmesini rica ediyorum [emoji4]

ben 91/2 yaptım kalp damarı tıkalı olan bir arkadaşım askerde çürük raporu aldı ve anjiyo oldu gitti.biride şeker hastasıydı ayagı yaralanmıştı ve iyileşmiyordu iltihap akıyordu resmen. demem o ki elle tutulur ciddi rahatsızlıgı olmayan herkesi askere alıyorlar.düşün adamın kalp damarı tıkalı askere almışlar eğitimde bayıldı hastaneye götürdüler öyle çürük verdiler.ayrıca spor yapmana engel bir durum varsa gitmeden önce rapor al.şayet rapor almazsan ölsende o sporu sana zorla yaptırırlar.komutanım spor yapamıyorum kalbimde sorun var dedigin raporun varmı? yok. o zaman koş geberene kadar koş eğitim zaiyati olursun en fazla diyorlar.çokça şahit oldum.acemi birliğim izmir yenifoça btr komando birliğindeydi. 5bin acemi askerin arasında nicelerini gördüm.hayırlı teskereler

2016 Kasım celbinde askere gittim(365. Kısa Dönem) askerlik şubesinde boy kilo ölçümü yapıldı doktor bir rahatsızlığın var mı ameliyat oldun mu diye sorular sordu yani beyana bakıyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…