Askerlik için tüyolar

Henüz ben de yapmış değilim ama şu klişeyi söylemek istiyorum:

"Ne önde, ne geride dur. Ne pısırık ol, ne de her şeye atla."

Herkes bunu söylüyor. 🤷‍♂️

Aynen böyle. Şunu bilen var mı dediklerinde öne atlama hatta çoğu zaman salağa yat. Her zaman sıranın ortalarında dur. Ne en önde ne en arkada ne de en sağda solda. Sorumluluk vermek isterler alıp almamak senin bileceğin iş ben almazdım. Çünkü sorumluluk yanında yetki de ister. Yetkin olmadıkça sorumluluğun altında ezilirsin çoğu zaman, askerde de durum aynen böyledir. Senden daha kötü durumda olanları düşün, şükret ve sayılı zaman çabuk geçer unutma :) Sen istesen de 1 gün dahi fazladan seni orada tutamayacaklar, günlerinin tadını çıkart eğlenmeye çalış.
 
Şu sarıkıza cidden denk geldiniz mi? Üstümüze zıplayabiliyor mu? En çok korktuğum mahluk o.
Kardeşim süpürge ile öldürdüm sarı kız, ön kollarını kaldırınca zıplamaya hazırlanıyor genellikle. Bazı komutanlar kürek ile yakalayıp damacanaya koyup izliyordu.
Hocam bende ermeni hudutunda yaptım da sizin söylediklerinizin yarısına katılıyorum diğer yazdıklarınızı ne işittim ne duydum hangi hudutta hangi karakolda yaptınız acaba.
Kardeşim hudut,karakol asker sayısı gibi bilgiler vermem, yazdıklarıma katılmaya bilirsin saygı duyarım.
 
Acemiliği 2 ay tim eğitimi alarak yaptım ustalığı ermeni sınırında mahrumiyet bölgesinde onbaşı ağır makineli tüfek nişancısı olarak (karayılan) 12 ay askerlik yaptım çarşı izni ve telefon olmadan. 7 ay gece nöbeti tuttum akşam 5 kalk sabah 8 yada 9 yat. Gece olan biten azcık anlatayım belki doğuya çıkarsın lazım olur, öncelikle 7 ay ve üstü gece nöbeti tutmak her baba yiğidin harcı değildir. Normalde 2 ayda yada 1 ayda değişir gece ve gündüz nöbetçileri, sabah peynir zeytin veya yumurta yersiniz öğlen yemeğine uyandırılıp kalkarsan bir daha uyuyamazsın o yüzden gece nöbette uyumamak için öğlen yemeğine kalkmıyordum ve karaktersiz bazı devrelerim ekmek arası yapıp gece nöbet tutanlara yemek ayırmıyordu. O yüzden akşam 5 de kalktığımız da yemek yiyorduk. Bizim olduğumuz yer terör bölgesi olduğu için korucular ile birlik de nöbet tutuyorduk. Teröristler djı phantom marka drone altına raylı sisteme havan mermisi yerleştirip saldırı yapıyor. Gece gökyüzünü yeryüzünü iyi izle dağda kayaların taşların yerlerini de, santral de aynı zamanda keskin göz ile etrafı izliyor. Nöbet kulesinde gece görüşü ve telsizin olur ve kaskını çıkartma. Yaz aylarında yılan akrep ve en korkulanı sarı kız olur terlik ile çok dolaşma. Silahını temizlik günü iyi temizle bu işin şakası olmaz. Saldırı 1 kere olur 2. defa olmaz o yüzden uyanık ol, senin 10 dakikada yürüyerek gittiğin yolu düşman 9 saatte sürünerek gider görüntü vermemek için.Piyade de devrecilik olur bizzat komutan destekli jandarmada olmaz, tabi benim bu yazdıklarım ve daha "yazamadıklarım" da var gerçek askerlik. Allah hayırlısı ile gidip hayırlısı ile gelmeyi nasip eder inşallah. Askerliğin nereye çıkacağı şans işi.
Şu sarıkız dediğiniz şey bıldırcın diyoruz biz ona, köyde 100 yakin çok öldürdüm, ve çok hizlilar arkadaşlar ziplamiyorlar sadece hizlilar yakalarlarsa icinize bile girip isirabiliyor ayrıca akrepten daha çok zehirli. Akrep çok soktu bana ama bişi olmaz, bıldırcına dikkat edin [emoji28]
 
Amerikalıların anasını taliban ve el qaide değil bu sarıkız ağlattı. Gece karanlıkta nöbet tutarken kafana atladığını düşünsene. :) Sadece doğu değil, bütün bölgelerde kırsal kesimlerde var. Akdeniz'dede olur, Güneydoğu, Doğu Anadolu'dada karşınıza çıkabilir. Bulunduğunuz bölgenin arazi ve çöl olması gerekiyor. Çöl olmayan yerde zaten karakol yok. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Burada okudukuktan sonra baktım sarıkız nedir ne değildir diye. Şuan askerlikten çok onun steresini yaşıyorum.
Aynı his bende de var. Bende Ağustos'da gideceğim. Hayatta tek korktuğum şey böcekler, örümcekler ve şu sarıkız. Birde askeriyede kalmayı düşünüyorum o ayrı bir konu😌
Şu sarıkız dediğiniz şey bıldırcın diyoruz biz ona, köyde 100 yakin çok öldürdüm, ve çok hizlilar arkadaşlar ziplamiyorlar sadece hizlilar yakalarlarsa icinize bile girip isirabiliyor ayrıca akrepten daha çok zehirli. Akrep çok soktu bana ama bişi olmaz, bıldırcına dikkat edin [emoji28]
100 tane ödürdü iseniz sizi doğuya uzman sarı kız avcısı olarak işe almaları lazım. Yuvasını ateşe verin çoğalmasınlar.
 
Aynı his bende de var. Bende Ağustos'da gideceğim. Hayatta tek korktuğum şey böcekler, örümcekler ve şu sarıkız. Birde askeriyede kalmayı düşünüyorum o ayrı bir konu😌

100 tane ödürdü iseniz sizi doğuya uzman sarı kız avcısı olarak işe almaları lazım. Yuvasını ateşe verin çoğalmasınlar.
Bu böcekler betonda yaşayabilen türden değil, eğer yiyecek bir şey bulamazsa her yere girerler sadece barınılan ortamda gıda ve kırıntı bulundurmamak gerekiyor. Böcekleri savması için deve kuşu yumurtası falan iyi diyorlar kokusuna karşı gelmiyorlarmış ve ilaçlama yapılabilir. Ama askerde komutana gidip ben nöbet kulübesine deve kuşu yumurtası ve ilaçlama istiyorum desen seni dipçikle 5 dk döver. Yanına bir tane süpürge koyacaksın zaten öldüre öldüre alışırsın. Askerde kalmayı düşünüyorsan bende öyle düşünüyorum, elinde sonunda böcek ve hayvanlarla muhatap olacaksın zaten. Geçen sene bahçede bir örümceğe sopayla vurdum içinden 100 tane örümcek çıktı yani bu canlılara dikkat etmek gerekiyor. :)
 
Bu önemli bir konu, bende askerliğin "a" sını bilmezken gittim 2 gün içinde, çavuş aldı akşam saatlerinde ama rütbe bilmem etmem muhabbet ede ede gittik daha sonra giyim alanında biri var bağırıp duruyor "bot bile bağlayamıyor sunuz" diye, bende çavuş olduğunu bilmediğim çocuğa "kim bu dallama bağırıp duruyor" demiştim, çavuş ise " 1 hafta sonra görürsün kim olduğunu" demişti. Rütbe bilmemek sıkıntı yapabilir iyi birine denk gelmezsen benim durumumda sıkıntı yaşayabilirsin.
Bölük Teğmen' i çıkmıştı adam :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı