Askerlik nasıl tecil edilir?

B10

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 19 yaşındayım, 2024'te liseden mezun oldum. Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bugün e-Devlet'in göndermiş olduğu SMS'de “ yoklama kaçağı durumuna düşmemek için 31 Aralık 2025 tarihine kadar askerlik işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir” diye mesaj geldi. Askerliği tecil ettirmek istiyorum fakat nasıl yapacağım hakkında en ufak bir bilgim yok. Önce nerelere gidip hangi belgeleri götürmem gerek?

Şimdiden teşekkürler.

Lise diplomasıyla tecilde yaş sınırı 22 sonuna kadar.
Önlisans/Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 28 sonuna kadar.
Yüksek Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 32 sonuna kadar.
Doktorada ise tecil yaş sınırı 35 sonuna kadar.
Lise veya dengi okuldan mezun olanların 3 yıl, mesleki ve teknik liselerden mezun olanların tecil hakkı 6 yıldır.
Ön Lisans ve MYO Mezunu olanların askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır.
Lise Diplomasıyla askerlik şubeye gidip tecil ettirebilirsin.
1765289329230.png

Önce E-Devlet'i dene, olmazsa diplomanla şubeye git. Sınava hazırlanırken kafan rahat olsun, muhtemelen 2027'ye kadar ertelerler.
Ek bilgi vereyim, pratikte öyle değil sanırım.

Dün tecil yaptım. 2023 Aralık açık lise mezunuyum. 3 yıl diye mantıken 2026 Aralık'a ertelerler diye düşündüm ama 1 Ocak 2028'e ertelediler. Yani 1 yıl beklerken 2 yıl yapmışlar.

Bir daha etmezsem Mayıs 2028 gibi gitmiş oluyorum, konu sahibine de ek bilgilendirme olsun. 2028-2029 tarihine kadar yapma ihtimalleri de var. Tabii bir an önce arkadaşın da dediği gibi yaptır ki ben Ekim'de düşündüm taa Aralık'ta yaptım, çok uzatma hallet.

Ek bilgi vereyim, pratikte öyle değil sanırım.

Dün tecil yaptım. 2023 Aralık açık lise mezunuyum. 3 yıl diye mantıken 2026 Aralık'a ertelerler diye düşündüm ama 1 Ocak 2028'e ertelediler. Yani 1 yıl beklerken 2 yıl yapmışlar.

Bir daha etmezsem Mayıs 2028 gibi gitmiş oluyorum, konu sahibine de ek bilgilendirme olsun. 2028-2029 tarihine kadar yapma ihtimalleri de var. Tabii bir an önce arkadaşın da dediği gibi yaptır ki ben Ekim'de düşündüm taa Aralık'ta yaptım, çok uzatma hallet.
aynı şekil benimde bende 2 hafta önce yaptırdım 1 ocak 2028 e ertelediler

Lise diplomasıyla tecilde yaş sınırı 22 sonuna kadar.
Önlisans/Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 28 sonuna kadar.
Yüksek Lisans diplomasıyla tecilde yaş sınırı 32 sonuna kadar.
Doktorada ise tecil yaş sınırı 35 sonuna kadar.
Lise veya dengi okuldan mezun olanların 3 yıl, mesleki ve teknik liselerden mezun olanların tecil hakkı 6 yıldır.
Ön Lisans ve MYO Mezunu olanların askerlik tecil hakkı mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıldır.
Lise Diplomasıyla askerlik şubeye gidip tecil ettirebilirsin.
Eki Görüntüle 2618713
Ben üniversite bittikten sonra 2 yıl erteletmiştim, şimdi tekrar diplomam ile gittiğimde erteleme alabilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı