Askerlik sağlık raporu aldıktan sonra hastalık çıkarsa ne olur?

Makaleler
2
Arkadaşlar şubat ayında askerlik işlemleri için muayene oldum ve işlemleri başlattım. Lisans mezunuyum, normalde mayıs celbi için gidecektim beni ağustos celbine attı. Geçenlerde göz muayenesi oldum doktorla aramda bir konuşma geçti. Doktor dedi ki göz numaraların toplam 14'ü geçiyor. İki gözümde de miyop astigmat var. Toplam 14'ü geçince askerlikten muaf olunuyormuş. Şimdi benim sağlık ocağından aldığım raporda herhangi bir hastalığım bir sorunum gözükmüyor. Ben şimdi askere gitmek istemesem göz numaralarımdan dolayı nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İnternetten baktım rapora 30 gün itiraz hakkım varmış. Gözlerimin numarası ortada, yeni bir rapor mu almam gerekiyor yoksa farklı bir yol mu izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Askerlik şubesine git, “göz bozukluğundan muayene” talebiyle sevk kağıdı iste. Sevk edildiğin hastanede muayeneni yapacaklar, muayeneden çıkan sonuca göre askeriyeye elverişli/elverişsiz (muaf) şeklinde rapor çıkacak. Ölçümler sonucu 14'ten büyük olduğu takdirde Muaf çıkarsın, askerlikten muafiyetin olur.

Geri
Yukarı