Askerlik Tecil Edilmemiş

xMagician

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar. Şu anda 2 yıllık üniversitemin 2. yılındayım. Sene sonunda DGS'ye girip dikey geçiş yapacağım. E-Devlet'ten askerlik durumumu kontrol ettiğimde 31.12.2020 tarihine kadar askerlik ile ilişiğim yok gözüküyor. Tecil işlemlerini üniversite mi halledecek yoksa benim şubeye mi gitmem gerek? Yarın üniversiteyi arayacağım fakat öncesinde bilenlerden bilgi almak isterim.

Adsız.png

Garanti olması açısında kendiniz gidin tecili uzatın ki ben öyle yapıp 31.12.2025'e kadar uzatmıstım.
E-Devlet üzerinden online tecil işlemleri yapılabiliyormuş, internetten yapmak mantıklı mı yoksa şubeye gitmek şart mı? Şu an 19 yaşındayım ve yasaklar yüzünden seyahat edemiyorum.
  1. Bu hizmetten faydalanabilmek için bir öğrenim seviyesinden mezun veya terk olmanız gerekmektedir, öğrenimi devam edenler faydalanamazlar.
Şu an hala okuyorum ve 2021'in yazında mezun olacağım. Öğrenimim devam ettiği için tecil edemiyorum. 1 Ocak'tan itibaren kaçak durumuna mı düşeceğim şimdi? Bu ne saçmalık.

Son düzenleme:
Bu hizmetten faydalanabilmek için bir öğrenim seviyesinden mezun veya terk olmanız gerekmektedir, öğrenimi devam edenler faydalanamazlar.

Bu madde çok saçma gerçekten evet. Okuyorken tecil etme şansımız kalmadı mı?

Bu hizmetten faydalanabilmek için bir öğrenim seviyesinden mezun veya terk olmanız gerekmektedir, öğrenimi devam edenler faydalanamazlar.

Bu madde çok saçma gerçekten evet. Okuyorken tecil etme şansımız kalmadı mı?
Tecil sorunum kendiliğinden çözüldü. Üniversiteyi aradım. Öğrenci işleri bölümüne mail atmamı istediler. Mail attım, sorunumu anlatıp ne yapmam gerektiğini sordum. Cevap gelmedi. 1 ay sonra 26 Aralık'ta yine E-Devlet'ten tecil durumumu kontrol ettiğimde askerliğimin 2029 yılına kadar ertelendiği yazıyordu. Üniversite mi bir işlem yaptı yoksa öğrenci kaydım olduğu için otomatik mi yapıldı, bilmiyorum ancak şu an askerliğim tecil edilmiş durumda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı