Askerlik tecil ettirme

jaferon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Ben açık öğretim lise mezunuyum ve 22 yaşındayım.

Askerliğimi bir kere ertelettim ve şimdi mezun olduğum için tekrar erteletmek istiyorum. Milli savunma bakanlığının sitesine baktığımda 22 yaşın sonuna kadar açık öğretim lise mezunları askerliklerini ertelettirebiliyor.

Fakat ben askerlik şubesini aradığım zaman askerliğimi erteleyemeyeceğimi söylüyorlar. Bu arada kendileride bir şey bilmiyorlar ben anlatıyorum onlara onlarda hayır tecil hakkınız yok diyor.

Böyle dedikleri için gidip sağlık kontrollerimi oldum. e-Devlet'e hizmet başvurusu için giriş yaptım altta askerlik tecil hakkı mevcuttur yazıyordu. Bende başvuru yaptım ama 15 iş günü sonrasında tekrar kontrol edin yazıyordu.

Ben şimdi hangisine inanmalı ve ona göre hareket etmeliyim? (konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise mezunları max 22 yaşına kadar ertelenebiliyor olması gerek. Liseden mezun olduktan sonra teciliniz otomatik sona eriyor. Erteletme hakkınızı kullandıgınız için bir daha erteletemezsiniz. Ya üniversite okuyacaksanız ya da askere gideceksiniz.

Azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.

Merhaba dostlar. Ben açık öğretim lise mezunuyum ve 22 yaşındayım.

Askerliğimi bir kere ertelettim ve şimdi mezun olduğum için tekrar erteletmek istiyorum. Milli savunma bakanlığının sitesine baktığımda 22 yaşın sonuna kadar açık öğretim lise mezunları askerliklerini ertelettirebiliyor.

Fakat ben askerlik şubesini aradığım zaman askerliğimi erteleyemeyeceğimi söylüyorlar. Bu arada kendileride bir şey bilmiyorlar ben anlatıyorum onlara onlarda hayır tecil hakkınız yok diyor.

Böyle dedikleri için gidip sağlık kontrollerimi oldum. e-Devlet'e hizmet başvurusu için giriş yaptım altta askerlik tecil hakkı mevcuttur yazıyordu. Bende başvuru yaptım ama 15 iş günü sonrasında tekrar kontrol edin yazıyordu.

Ben şimdi hangisine inanmalı ve ona göre hareket etmeliyim? (konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim)

Normalde lise mezunu iken 1 kez tecil edebiliyorsunuz diye biliyorum. Açık lisede ekstra hak verilse bile yaştan dolayı sanırım tecil hakkınız dolmuş. Sağlık kontrolü yaptıysanız askerliğe başvurunu yapmışsınızdır. Hizmet başvurusu içinde başvuru yapmışsınız. Şubat celbi için Ocak sonunda askere ne zaman gideceğiniz belli olur.

Normalde lise mezunu iken 1 kez tecil edebiliyorsunuz diye biliyorum. Açık lisede ekstra hak verilse bile yaştan dolayı sanırım tecil hakkınız dolmuş. Sağlık kontrolü yaptıysanız askerliğe başvurunu yapmışsınızdır. Ocak sonunda askere ne zaman gideceğiniz belli olur.
Tecilimi lise okurken yaptırdım mezunken değil.

Lise okurken nasıl tecil yaptırıyorsunuz? Okuduğunuz sırada tecil yapmanıza gerek kalmaz. Siz bir şeyleri yanlış hatırlıyorsunuz. Tam tarihe bakınız.
Çünkü okuduğum lise açık liseydi. 20 yaşında tecil yaptırdım 2 yıllık tecil verdiler. Şimdi açık liseden mezun olduğum için 3 yıllık daha tecil hakkım olması gerekiyor, böyle olmasa zaten e devlette tecil gözükmez. Bu arada e devletten daha hizmet başvurumu yapmadım sadece tecil başvurusu yaptım.

Çünkü okuduğum lise açık liseydi. 20 yaşında tecil yaptırdım 2 yıllık tecil verdiler. Şimdi açık liseden mezun olduğum için 3 yıllık daha tecil hakkım olması gerekiyor, böyle olmasa zaten e devlette tecil gözükmez. Bu arada e devletten daha hizmet başvurumu yapmadım sadece tecil başvurusu yaptım.
Tecil başvurusu için sağlık kontrolü istemez ki. Siz askerliğe başvuru yapmışsınız.

Tecil başvurusu için sağlık kontrolü istemez ki. Siz askerliğe başvuru yapmışsınız.
Zaten tecil başvurusu için sağlık kontrolü istemedi bu başvuralardan önce sağlık kontrolüne gidiyorsun sonradan askerlik hizmet tercihini yapıyorsun güzel dostum bak sana hatta ssta atayım.

Dosya Ekleri

• 5CE1FE7E-CDC9-4C47-89D8-1E438FBA6F2B.png
    5CE1FE7E-CDC9-4C47-89D8-1E438FBA6F2B.png
    203,5 KB · Görüntüleme: 193
  • 1045F6B4-EDB5-4DF1-938A-260831E3F801.png
    1045F6B4-EDB5-4DF1-938A-260831E3F801.png
    134,1 KB · Görüntüleme: 193
Çünkü okuduğum lise açık liseydi. 20 yaşında tecil yaptırdım 2 yıllık tecil verdiler. Şimdi açık liseden mezun olduğum için 3 yıllık daha tecil hakkım olması gerekiyor, böyle olmasa zaten e-Devlet'te tecil gözükmez. Bu arada e-Devlet'ten daha hizmet başvurumu yapmadım sadece tecil başvurusu yaptım.

Normal şartlarda +3 yıl verilir. Ama siz 22 yaşına girdiğiniz için 3 yıl tecilden yararlanamazsınız. Devlet her bireyi 19 yaşına kadar mezun sayıyor ve +3 yılı yani 22 yaşına kadar erteletme veriyor. Siz 22 yaşına geldiğiniz için tecil hakkınız bulunmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı