Askerlik tecil sorunu

Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
10.227
Çözümler
97
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 3 ay önce mezun oldum. Normalde erteleme tarihinde 2026'ya kadar yazıyordu. Bugün kontrol amaçlı askerlil belgesi sorgulamaya girmek istedim. Fakat karşıma en yakın askerlik şubesine müraacat edin diyor. Askerlik ertelemeye tıklayınca da 2026'ya kadar ertelemeniz mevcut, tekrar erteleyemezsiniz uyarısı veriyor. Bilgisi olan var mı?
 
Sorun yaratmaz GBT kontrolünde yoklama kaçağı yakalanırsan tutanak tutarlar, mezuniyet diplomanla beraber askerlik şubesine başvurursun ertelemeyi yaparlar.
 
Ön lisans mezunu 2 yıl erteletebiliyor diye biliyorum fakat mezun olduktan sonra ilk 1-2 ay içerisinde diye biliyorum. Bu değişmiş olabilir benim söylediğim olay 2018 yılındaydı.
 
Senin bir şey yapmana gerek yok otomatik olarak erteleniyor.
Otomatik erteleme, erteleme başvuru kısmında zaten yazıyor dostum. 2026'ya kadar erteleme talebin bulunmaktadır diyor. Fakat ben askerlik belgesi doğrulama almaya çalıştığımda veya erteleleme iptali yapmaya çalıştığımda, en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz diye uyarı veriyor.
 
Son düzenleme:
Benimde 2028'e kadar ertelemem vardı ama şimdi askerlik durum belgesini sorguladığımda sizde ki gibi bende de öyle yazıyor.

Erteleme başvurusu yaptığımda ise böyle yazıyor;

1670411927905.png


Bence bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece durum belgesi için artık askerlik şubelerinden müracaat edeceğiz gibi görünüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı