Askerlik zor mu?

CyberLinq

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Açık meslek lisesi/bilişim bölümü okuyorum. 2.sınıftayım.
Askerlik hakkında bilgi almak istiyorum, sorularım şunlar;

Askerlik kaç ay kısa dönem, uzun dönem?
Asker olmak zor mu?
Ne gibi sorun olursa asker olunmuyor?
Boyum 1.73/Kilom 56.
Ayak tabanım düzmüş.
Sağ gözümde biraz bulanıklılık var.
Ayakta 2 saatten fazla durduğumda belimin sol tarafında çok beter bir ağrı başlıyor ve ayakta 10 dakika durduktan sonra hareket etmezsem çok fena kaşınıyor ve karıncalanıyor.
Ağır kaldıramıyorum, kollarım çok zayıf.
Psikolojik mi, manyaklık mı bilmiyorum ama bazı tiklerim var. Sıcakta nefes alamıyorum, soğukta duramıyorum.
Bunları bahane olarak algılamayın, benim korkum bunlar yüzünden sürekli sorun yaşamak, arkadaşım anlattı ben gibi birisi varmış genç kafayı yemiş, kavga etmiş herkesle, hayata küsmüş orada. Bende panik atak var, refleksim sadece kaçmak. Beni askerde itten rezil ederler mi? :(.
Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.
Açık meslek lisesi/bilişim bölümü okuyorum. 2.sınıftayım.
Askerlik hakkında bilgi almak istiyorum, sorularım şunlar;

Askerlik kaç ay kısa dönem, uzun dönem?
Asker olmak zor mu?
Ne gibi sorun olursa asker olunmuyor?
Boyum 1.73/Kilom 56.
Ayak tabanım düzmüş.
Sağ gözümde biraz bulanıklılık var.
Ayakta 2 saatten fazla durduğumda belimin sol tarafında çok beter bir ağrı başlıyor ve ayakta 10 dakika durduktan sonra hareket etmezsem çok fena kaşınıyor ve karıncalanıyor.
Ağır kaldıramıyorum, kollarım çok zayıf.
Psikolojik mi, manyaklık mı bilmiyorum ama bazı tiklerim var. Sıcakta nefes alamıyorum, soğukta duramıyorum.
Bunları bahane olarak algılamayın, benim korkum bunlar yüzünden sürekli sorun yaşamak, arkadaşım anlattı ben gibi birisi varmış genç kafayı yemiş, kavga etmiş herkesle, hayata küsmüş orada. Bende panik atak var, refleksim sadece kaçmak. Beni askerde itten rezil ederler mi? :(.
Teşekkürler.

Kısa donem 6 ay ama net 5 ay yaparsın. Uzun donem artık 12 ay oldu. Cok cıddı belirgin bı rahatsızlıgın yoksa asker olmana engel bır durum yok. Ayak tabanının duz olması, gozdekı bulanıklık bunlar geçerlı değıl geri hizmet olarakta yapabılırsın. Ayakta duramama problemi acemi birliğinde atlatabileceğin bir durum. Bununla ilgili eğitimler alıyorsun vucut direncin artıyor. Eğitimin amacıda bu zaten. Daha once hiç yalnız kalmadıysan biraz zorluk çekersin. Ama zamanla alışablirsin kabullenmen gerekiyor. Titiz bir insansan ciddi anlamda zorlanırsın. Birşeyleri bahane ederek verilen görevlerden işlerden uzak durman senin zararına olur. Askerliğin hakkını vererek yaptığında evine geri döndüğünde kendindeki değişimlerin farkına varacaksın, bazı şeylerin kıymetini bileceksin. :) Şimdilik bu kadar sormak istediğin başka şeyler varsa cevaplarım.

Bence bunları kafaya takma. Gittiğin zaman il acemilik herkes yaşadı. Bunun olması normal. Eğer söylenenleri yapar isen bir sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer anlattıkların çok ciddi sorun oluşturur ise gittiğin yere bağlı olarak bir durum düşünülür. Ama gideceğin yeri bilmeden yorum yapmak biraz zor. Çok fazla kafana takma. Zamanı gelince gidersin askere.

Sen askerliğini düzgün yap sana kimse dokunamaz.Oldu dokundu alt veya üst rutbeli farketmez hemen aihm'e başvurup çok hızlı bir netice alabilirsin özelliklede tanıklık felan olursa anında lehine karar çıkar.Askere gitmemeni ise önermem hayatta herkesin pişmesi gerek asker ocağıda bunun sağlanacağı yegane yer.

Peki hocam uzun dönem/kısa dönem onlar seçiliyor mu yoksa okula göre mi?
Geri hizmet olarak derken neyi kast ettiniz?
4 Yıllık lisans mezunları kısa dönem yani 6 ay yapar. 2 Yıllık önlisans veya lise mezunları uzun dönem 12 ay yapar. Askere gitmeden önce askerlik subesinde muayene olunur. Acemi birliğinde tekrar muayene olunur. Ordaki muayene sonucuna göre seçim yapılır. Benim arkadaşımın işaret parmağı (yani tetik parmağı) yoktu. Kendisi askerlik yapmak istediği için silah teslim edilmedi. Kantin görevlisi olarak hizmetini tamamladı. Geri hizmet; kantin sorumlusu yemekhane sorumlusu vs.. Ama sana tavsiyem benim kendi görüşüm ciddi bir sorunun yoksa yapmanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı