Askerlikte böcek yediriyorlar mı?

Askerde sana emredileni yapma bakalım sıkıyorsa, üstünün emrini reddet bir bakalım. Gitmeden bilemezsiniz oradaki emir komuta zincirini. Askerde o sürekli intihar haberleri gelenlerin önemli bir kısmı bu emirlere uymayanlar oluyor.
Kardeşim o adamlar bana o böceği yedirmeye çalışsın elime ilk aldığım silahla milleti tarar yada deli taklidi yapar elime geçen ilk şeyle kafalarını yararım.

Kardeşim o adamlar bana o böceği yedirmeye çalışsın elime ilk aldığım silahla tarar ya da deli taklidi yapar elime geçen ilk şeyle kafalarını yararım.
1- Sana kimse böcek ye demeyecek. Dağda komando olman lazım senin kertenkele/böcek/yılan yemen için ki o da ancak erzağın biterse olacak şey.

2- Savaş bölgesinde değilsen atış talimleri hariç mermi verilmeyecek, şarjör de sıkı sıkı jelatinlenmiş/streçlenmiş olacak.

3- Sen o silahın tetiğine dokunduğun an çatışma da görmüş olması muhtemel olan üstlerin sıkar geçer. Yazarlar oraya intihar diye. Bu geçmişte olan şey, neler duydum subay akrabalarımdan... Deli taklidi yapabilmen için oradan sağ çıkman lazım önce, işte bu olacak bir şey değil artık.

4- Deli taklidi yapıp birine taşla saldırırsan keşke o emre uysaydım diyeceksin.

Bazı şeyleri tecrübe etmeden büyük konuşmamak lazım.

1- Sana kimse böcek ye demeyecek. Dağda komando olman lazım senin kertenkele/böcek/yılan yemen için.

2- Savaş bölgesinde değilsen atış talimleri hariç mermi verilmeyecek, şarjör de sıkı sıkı jelatinlenmiş/streçlenmiş olacak.

3- Sen o silahın tetiğine dokunduğun an çatışma da görmüş olması muhtemel olan üstlerin sıkar geçer. Yazarlar oraya intihar diye. Bu geçmişte olan şey, neler duydum subay akrabalarımdan...
1-Yediremezler zaten, benim babam SAT'tı o fare, kurbağa, böcek yiyordu, ama bana eziyet etmelerine izin vermem kardeş.

2-Hani atış talimi yok mu ? Ne diye askere gidiyoruz o zaman ? Komutanların sifonunu çekmek, yerleri yalamak için mi gidiyoruz ?

3- '' ''

1-Yediremezler zaten, benim babam SAT'tı o fare, kurbağa, böcek yiyordu, ama bana eziyet etmelerine izin vermem kardeş.
Türkiye'de SAT olmuş kişi sayısının toplamı çok az. SAT eğitimi almış olan babana sor bir bakalım gerçek askerlikteki eğitimler mi daha zor yoksa basit emirlere uymak mı? Babana sor, anlatsın sana gırtlağına kadar dolu mideyle 30 kilometre koşuyu nasıl kusarak yaptığını. :D O şekilde askerlik yapmak istiyorsan bir şey diyemem, saygı duyarım ama herkesin harcı değil.

2- Hani atış talimi yok mu? Ne diye askere gidiyoruz o zaman? Komutanların sifonunu çekmek, yerleri yalamak için mi gidiyoruz?
Bu konuda dürüst olayım, profesyonel asker olmuyorsan maalesef öyle. Askerlikle ilgili neredeyse hiçbir şey görmeyeceksin disiplin dışında. Atış talimi genelde 1 defa olur, acemilik sonrasında şanslıysan ara ara 3 mermilik talim yaptırırlar.

Askere niye gidiyoruz konusu da ayrı. Zorunlu askerlik kültürüne bağlı olan çok fazla kişi var bu ülkede, bu yüzden göstermelik bile olsa alıyorlar. Askerlik de yapmıyorsun zaten gittiğinde. Standart günlük disiplin ritüelleri ve diğer angarya işlerle geçiyor. Eskiden personel sayısı azdı, o yüzden zorunlu askerlik vardı ve süresi çok uzundu. Sonra bu süre giderek azaldı, şu anda her yıl askerlik çağına gelmiş kişi sayısı, ordunun askere alabileceği kişi sayısından fazla. Yani zorunlu askerlik büyük oranda gereksiz duruma geldi ama bu geleneği devam ettiriyorlar.

Bir de eziyet etmelerine izin vermemek diye bir şey yok, maalesef senin iraden/isteğin diye bir şey kalmıyor orada. Babanın üst rütbelerde tanıdıkları varsa rahat edersin, onun dışında denilen şeyi sen reddetsen de zorla yaptırıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı