Ben zorluktan değil zorlamalarından tiksiniyorum, emir altında olmak bana göre bir iş değil kardeşim, onun dışında askerde yaptırdıkları her şeyi rahatlıkla yaparım, silah eğitiminden tut bacaklarıma taş bağlayıp denize atsalar yine çıkarım.Türkiye'de SAT olmuş kişi sayısının toplamı çok az. SAT eğitimi almış olan babana sor bir bakalım gerçek askerlikteki eğitimler mi daha zor yoksa basit emirlere uymak mı? Babana sor, anlatsın sana gırtlağına kadar dolu mideyle 30 kilometre koşuyu nasıl kusarak yaptığını. O şekilde askerlik yapmak istiyorsan bir şey diyemem, saygı duyarım ama herkesin harcı değil.
Gereksiz, gereksiz ve gereksiz. Lüzumsuzca, saygısızca, medeniyetsizce bir uygulama, artık şuna profesyonellik getirilmeli, getirilmeyecekse kadınlarda gitsin, yatıp kalkıp sürünsünler.Askere niye gidiyoruz konusu da ayrı. Zorunlu askerlik kültürüne bağlı olan çok fazla kişi var bu ülkede, bu yüzden göstermelik bile olsa alıyorlar. Askerlik de yapmıyorsun zaten gittiğinde. Standart günlük disiplin ritüelleri ve diğer angarya işlerle geçiyor. Eskiden personel sayısı azdı, o yüzden zorunlu askerlik vardı ve süresi çok uzundu. Sonra bu süre giderek azaldı, şu anda her yıl askerlik çağına gelmiş kişi sayısı, ordunun askere alabileceği kişi sayısından fazla. Yani zorunlu askerlik büyük oranda gereksiz duruma geldi ama bu geleneği devam ettiriyorlar.