Askerlikte böcek yediriyorlar mı?

Türkiye'de SAT olmuş kişi sayısının toplamı çok az. SAT eğitimi almış olan babana sor bir bakalım gerçek askerlikteki eğitimler mi daha zor yoksa basit emirlere uymak mı? Babana sor, anlatsın sana gırtlağına kadar dolu mideyle 30 kilometre koşuyu nasıl kusarak yaptığını. O şekilde askerlik yapmak istiyorsan bir şey diyemem, saygı duyarım ama herkesin harcı değil.
Ben zorluktan değil zorlamalarından tiksiniyorum, emir altında olmak bana göre bir iş değil kardeşim, onun dışında askerde yaptırdıkları her şeyi rahatlıkla yaparım, silah eğitiminden tut bacaklarıma taş bağlayıp denize atsalar yine çıkarım.
Askere niye gidiyoruz konusu da ayrı. Zorunlu askerlik kültürüne bağlı olan çok fazla kişi var bu ülkede, bu yüzden göstermelik bile olsa alıyorlar. Askerlik de yapmıyorsun zaten gittiğinde. Standart günlük disiplin ritüelleri ve diğer angarya işlerle geçiyor. Eskiden personel sayısı azdı, o yüzden zorunlu askerlik vardı ve süresi çok uzundu. Sonra bu süre giderek azaldı, şu anda her yıl askerlik çağına gelmiş kişi sayısı, ordunun askere alabileceği kişi sayısından fazla. Yani zorunlu askerlik büyük oranda gereksiz duruma geldi ama bu geleneği devam ettiriyorlar.
Gereksiz, gereksiz ve gereksiz. Lüzumsuzca, saygısızca, medeniyetsizce bir uygulama, artık şuna profesyonellik getirilmeli, getirilmeyecekse kadınlarda gitsin, yatıp kalkıp sürünsünler.

Ben zorluktan değil zorlamalarından tiksiniyorum, emir altında olmak bana göre bir iş değil kardeşim...
Çoğu kişiye göre değil. Bak sana benim çok yakın bir arkadaşımı ve tanıdığım bir başka kişiyi, onların yaşadıklarını anlatayım. Sonra büyük konuşmanın askerken işe yaramadığını anlarsın belki.

Benim arkadaşım anti-militarist ve vicdani retçiydi. Vicdani ret yaptım da sonucunu aldım deyip bunu kanıtlayacak 1 kişi bulamazsın, bunu diyenlerin elinde hiçbir kanıt yok çünkü sallama. Askere gitmek için gerekli bazı özelliklere sahipsen yani sağlıklıysan o askere ya gidiyorsun ya kaçıyorsun. Gittiğin zaman da anti-militarist olduğunu söylemek büyük hata. Bunu yapan arkadaşımın askerliği foseptik borusunu çıplak elle temizleyerek geçti. Sıkıyorsa yapma, öyle bir mobbinge maruz kalırsın ki... Fiziksel şiddet eskisi kadar olmasa da hâlâ biraz var ama psikolojik şiddet konusunda sınır tanımazlar.

Bir başka vicdani retçi tanıdığım kişiyi, yüzme bilmediği halde gemiye verdiler. Askerliğini güvertede tamamladı.

Türkiye'de askerlik kültürüne bağlı olan çok kişi var. Aslında profesyonel bir ordu olsa da bu profesyonellerin sayısını artırmak yerine asker görünümlü nöbetçi/kantinci/temizlikçi/bulaşıkçı/sürücü alıyorlar.

Komando eğitiminde zorunlu diye biliyorum.

Kardeşim o adamlar bana o böceği yedirmeye çalışsın elime ilk aldığım silahla milleti tarar yada deli taklidi yapar elime geçen ilk şeyle kafalarını yararım.

Aynen üst rütbeli biri gelir vurur, intihar etti alın şunu der. Kendini cumhurbaşkanı falan mı sanıyorsun? seni oraya kurallara uyman ve verilen emirleri yapman için götürüyorlar.

Aynen üst rütbeli biri gelir vurur, intihar etti alın şunu der. Kendini cumhurbaşkanı falan mı sanıyorsun? seni oraya kurallara uyman ve verilen emirleri yapman için götürüyorlar.
Ben eşek miyim ? Eğer ben kendi isteğimle asker olamıyorsam, karşı cinsimde bundan muaf ise, ayrıca benden bir tık üst makamda olan bir kişiye haklısın ağam, emredersin paşam demediğim için vuruluyorsam klasik, gerici bir orta doğu ülkesinde olduğum bariz bir şekilde belli olmuş oluyor. 🍌🐵🙈🙉

Ben eşek miyim ? Eğer ben kendi isteğimle asker olamıyorsam, karşı cinsimde bundan muaf ise, ayrıca ve ayrıca evet ağam, paşam demediğim için vuruluyorsam klasik, gerici bir orta doğu ülkesinde olduğum bariz bir şekilde belli olmuş oluyor. 🍌🐵🙈🙉

Askerde evet öylesin, isteğin yok mu dostum? ver parayı zor değil. Karşı cinsin neden mi bundan muaf bir savaş olduğunda erkeklerin doğum yapamayacağı için nüfus düştüğünde kadınlar doğum yaptığı için olabilir mi dostum? Sen orada ağam,paşam demek zorundasın senden üst rütbeli bilgili biri. Gidince böyle hava yap bakalım burada ki gibi ne oluyor.

Askerde evet öylesin, isteğin yok mu dostum? ver parayı zor değil. Karşı cinsin neden mi bundan muaf? bir savaş olduğunda erkeklerin doğuramayacağı için nüfus düştüğünde kadınlar doğum yaptığı için olabilir mi dostum? Sen orada ağam,paşam demek zorundasın senden üst rütbeli bilgili biri. Gidince böyle hava yap bakalım burada ki gibi ne oluyor.
Karşı çık kardeşim! Ben karşı çıkıyorum da sen ne diye devlete boyun eğiyorsun, demek ki sende devletin bu uygulamalarını destekliyorsun, demek ki ben sadece devlete değil sen ve senin gibilere de aynı şeyi demiş oluyorum. Ayrıca malzeme bende, ben olmasam kim nereye doğuruyor ? Ayrıca ve ayrıca önemli olan nüfus değil, 80 milyon insan halihazırda var zaten, kadınlar da sürünsün eğitim alsın, Pkk bile senin yaptığını yapmıyor birliklerinin yarısı kadın üreme konusunda da Türklerden 3 kat hızlılar.

Arkadaşlar, zorunlu askerlikte veya dereceli askerlik yapacak adayları ölçmek için böcek yediriyorlar mı? Askerlikte yapılan en kötü şey ne?
Hiç böcek yedirdiklerini duymadım.

Ben babamdan şey duydum üzüm pekmezi vb. ile yoğurdu karıştırıp yediriyorlarmış.
Ama doğruluğunu garanti edemem kulaktan duyma bir şey sonuçta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı