Askerlikten çürük raporu alabiliyorum ama gitmek istiyorum

Çürük alma gibi bir fırsat bulmuşsun daha ne istiyorsun. Hiç uğraşma ve gitme. Sen tabii hava değişimi olsun istiyorsan bilemeyiz.

Sanırım rapor alacağım hocam.

Soran olursa bedelli yaptım dersiniz.

Yalan söylemeyi pek sevmiyorum.

Aynı durum bende mevcut. Böbrek rahatsızlığım mevcut. Sağlık kurulu onay verdi. Nefrolog doktoruma durumu anlattım sen yapamazsın dedi yat kalk sağlığın için kötü. Masa başı iş yapman lazım dedi. Kışla alınmadan önce zaten daha gelişmiş muayene oluyorsun demişti doktor bana. Büyük ihtimal kışla öncesi muayene çıkar direkt muaf raporu yazılır. Askerlik yapmazsın.

Anladım hocam rapor alacağım herhalde.

Çürük raporuna rağmen askere gitmek hayatanın hatası olur. 1 aydan sonra kafana sıkıp kurtulmak istersin, iğrenç bir ortam.

Size yaptıkları baskıyı anlıyorum. Başkalarının ne dediğini umursamayın. Kendi hayatınız ve kendi kararlarınız. En önemlisi kendi sağlığınız.

Bırakın adamlıklarını kendilerine kalsın.

Anladım hocam rapor alacağım herhalde.

Boşuna vakit kaybı olacak baştan sona check-up yapılmıyor. Bakalım benim durumum ne olacak en kötü astsubay olarak yaparım da evdekilere ve benim için maddi anlamda katkı sağlamış olurum.
Astsubay ve subaylık herkese çıkmıyor bildiğim kadarıyla.

Astsubay ve subaylık herkese çıkmıyor bildiğim kadarıyla.

Bilmiyorum hocam umarım astsubaylık çıkar doktora söylerim diğer türlü yapmam mümkün değil. 3-4 ayda bir rutin muayene nefrolog prof. Muayene oluyorum. Kendisi bana resmen masa başı iş yapabilirsin sekreter olabilirsin ima etti.

Rahatsızlığım nedeni ile rapor alabiliyorum. Fakat ben gitmek istiyorum. Psikiyatri doktorum bana askerlik yapamazsın diyor. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
Psikiyatri rahatsızlığını bilemiyorum ancak askere gidebilecek düzeyde dahi olsan muhtemelen RDM kodu alıp silah alamayacaksıN. Ayak işleri ya da masa başı bir iş verirler.

Fmf hastasıyım. Bana da 1 sene muafiyet verildi. Hastalık ömürlük olduğu için 2 defa daha istemsiz verilecek ve çürük olacağım. Ben de sizin gibi düşünüyordum ama biraz araştırdım. Eğer hastalığı saklar, söylemeden gider isek askeriyede sıkıntı çıkıyormuş. Davaya kadar gidersin dediler. Yani bir nevi kandırıyoruz. Ben de gitmeyi istiyordum ama mecburen böyle olmak zorunda.

Şizofreni raporu ile askerden çürük aldım hayatımın hatasını yaptım. Şu an iş bulamıyorum. Tanıdık şu bu olması gerekiyor. Başka bir hastalık vs. var ise bilemem tabii. Fakat psikolojik hastalık ile çürük alıyorsan yapma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı