Çözüldü Askerlikten muaf olmak için ne yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sfxlopez

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 1.75 boyunda 124 kilo bir bireyim, 2022 yılı sözleşmeli er ve 2023 yılı uzman erbaş için başvurumda sözlü mülakat ve fiziki yeterlilik sınavını başarı ile tamamladım fakat hastane raporlarında sedef hastalığından dolayı asker olamaz kararı verildi (mevzuatta bulaşıcı olmaması ve silah altında elverişsiz kalmaması şartı vardı buna rağmen olmaz dendi.) o andan sonra diyabet başta olmak üzere kıl dönmesi ve sedef hastalığım devam etmekte.

Muaf olmak için hangi yolu izlemeliyim, ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Çözüm
İlinizde askeralmadan sorumlu neresi varsa oraya başvurun. Yoklama akabindeki sağlık muayenesine yeniden girmek istediğinizi söyleyin. Sizi yeniden hastaneye yönlendirmeleri lazım. Onun kağıt üstündeki prosedürünü bilmiyorum. Dahiliye doktoru sizi tartıya alıp boyunuzu ölçtükten sonra doğrudan kurula yönlendirir, ertesi gün de kurula çıkarsınız. 30 saniye size bakarlar, adınızı sorup gönderirler. 1 yıl içinde de muafiyet mektubu gelir, e-Devlet'te de güncellenir durumunuz.
1.75 boyda, 124 kiloyla sizi nasıl askere alacaklarmış? Kıl dönmesi ve sedeften önce obeziteden dolayı almamaları lazım zaten.
Ben 2021 yılında tek muayenede muaf olmuştum ve boyum 181, kilom 127 idi. Obeziteden muaf olmanız gerek iç hastalıklardaki muayeneden geçemeyip.

1.75 boyda, 124 kiloyla sizi nasıl askere alacaklarmış? Kıl dönmesi ve sedeften önce obeziteden dolayı almamaları lazım zaten.
Ben 2021 yılında tek muayenede muaf olmuştum ve boyum 181, kilom 127 idi. Obeziteden muaf olmanız gerek iç hastalıklardaki muayeneden geçemeyip.
O sırada 80 kiloya düşmüştüm çünkü istediğim birşeydi, bu kadar talihsizlik yaşandıktan sonra bu şekilde oldum efendim.

İlinizde askeralmadan sorumlu neresi varsa oraya başvurun. Yoklama akabindeki sağlık muayenesine yeniden girmek istediğinizi söyleyin. Sizi yeniden hastaneye yönlendirmeleri lazım. Onun kağıt üstündeki prosedürünü bilmiyorum. Dahiliye doktoru sizi tartıya alıp boyunuzu ölçtükten sonra doğrudan kurula yönlendirir, ertesi gün de kurula çıkarsınız. 30 saniye size bakarlar, adınızı sorup gönderirler. 1 yıl içinde de muafiyet mektubu gelir, e-Devlet'te de güncellenir durumunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geri
Yukarı