Asphalt8 deneyimim

Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
397
Çözümler
4
Yer
East Coast
Merhaba. Bugün yavaş yavaş kullanıcılarını kendisini terk edip Asphalt9'a geçtiği bir oyundan bahsedeceğim.
Oyunu 2014 yılında keşfettim. Ve keşfettiğim günden beri oyunla ilişiğim kesilmedi. Gameloft'un uyguladığı onlarca yanlış oyuncu politikasına rağmen zevk vericiliğinden ve keyfinden bir şey kaybetmeyen Asphalt8'i biliyorsunuzdur. Benim yaşımdaki arkadaşlar neredeyse bu oyunu hiç oynamıyor olsa da ben yine de bu güzel oyundan bahsetmek istiyorum.
Çıktığı zamanlar oldukça basit ve eğlenceli olan bu oyun, zamanında gerçekten sevildi. Fakat 2017 ve 2019 yılında oyunda gidilen radikal kararlar sonrası ve Asphalt9'un da çıkmasıyla birlikte oyunun oyuncu kitlesi zayıflamaya başladı. Bahsettiğim radikal kararlardan 2017'de uygulananı neredeyse hiçbir şey değiştirmedi. Sadece araba yükseltmelerine gelen artışlar ve kaynaştırma parası denen ve arabaları Pro kademesine çıkartmak için gerekli olan birimin eklenmesiyle oyundaki dengeler değişti. Arabalar eskisi kadar ucuz değildi artık. Ama Gameloft yine de nadir arabaları seçkin oyuncularına kazandırmak için her hafta üç etkinlik yaparak bu arabaları sıralamada ileri olan oyunculara verdi. 2yıl sonra artık arabalar çizimle alınamıyordu.

Çizimler üç gruba ayrılıyordu: Sıradan, nadir ve efsanevi. Enderliği artan arabalar oyunda daha çok kademe kazandırıyordu ancak bir o kadar da pahalıydılar. Fakat dediğim gibi garajınızda üst seviye s sınıfı bir araba varsa bu araçları da etkinliklerde yarışarak almak mümkün oluyordu. Ve artık dengeler değişiyor dememin sebebi, bu araçlar artık çizimle alınamayacaktı ve çizimler oyundan kaldırılacaktı. Bu durum, elinde nadir araçların çizimleri bulunan kullanıcıları epey sinirlendirdi. Çünkü bunları biriktirerek üstün arabalar alabileceklerdi. Ancak artık ellerindeki çizimlerin kaynaştırma paralarına dönüştürmek için kullanılan birer araca dönüştüğünü anlayarak bunları oyuna kaynaştırma parası karşılığında sattılar. Çizim arabaları da ya jetonlu araçlara dönüştürüldü, ya da satıştan çıkarıldı. Bundan yaklaşık bir yıl sonra ise arabaların fiyatları neredeyse 5 kat arttırılmıştı. Yükseltme fiyatları da aynı şekil. En düşük sınıf olan D sınıfı arabaları bile maxlamak zor bir hale gelmişti artık. Oyuncular artık haklı olarak bir isyandaydılar.

Örneğin 80 aracı olan ve taktikleri bilen ortalama bir oyuncuyu bu durum etkilemişti. Fakat daha 20-30 araca ulaşamamış ancak yavaştan oyun mantığını kavramış olan oyuncular ise büyük hayal kırıklığına uğramıştı. Oyuncuların isteklerine hiçbir şekilde tepki vermeyen ve bir uygulama yapmayan Gameloft, bu skandalların üstüne bir de çok Oyunculu'da verilen arabaları da kaldırmıştı. Artık a sınıfı bir araba alabilmek için bile bir günde saatlerce çok oyunculu yarış yapmanız gerekmekteydi. Gelen tepkilere karşı Gameloft, oyunculara keyif çayı niyetine festival adı altında etkinlikler getirdi. Bu etkinliklerde görevleri tamamlayıp festival parası kazanılmakta, kazanılan paralarla etkinlik içinde seviye atlayıp güzel ve değerli arabalar alabiliyordunuz.

Bu gerçekten çok basitti. Oyuna en yeni başlayan oyuncular bile bunları alabiliyordu. Bir festival 10 gün sürüyordu ve bunun ardından bir tane daha festival getirip, yeni gelen arabayı veriyorlardı. Günümüzde daha zorlaştırılan festivaller hala basit. Bunun ardından oyuna yeni bir mod getirildi. Düello modu, oyuncunun en iyi 5 aracıyla başka oyuncuların en iyi beş aracıyla yaptığı süreyi geçip ödüller kazanma mantığındaydı. Ve bunun da ardından, oyuna en son gelen mod test sürüşü oldu. D, C ve A sınıflarından birkaç arabanın Max Pro (tam yükseltilmiş) kademeleri 1228-1230 aralığına düşürülerek bu arabaların test edilmesi hedeflendi. Araçları Pro yapmak için kullanılan parçalar, çok oyunculu formatında olan bu oyun modunda tamamladığınız her yarış karşılığında size veriliyordu. Günde 50 yarış yapılabilen bu mod, kullanıcı tarafından sevildi.

Evet arkadaşlar, bugün size Asphalt8'in gelişimini anlattım. Dediğim gelişmeler benim gibi üst düzey olan oyuncuları etkilememiş olsa da yeni başlayan ve orta düzey oyuncuları etkiledi. İnşallah beğenirsiniz...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı