ASRock A320M Yeni RAM takınca bilgisayar ekranı gelmiyor

moclkblk

Centipat
Herkese selamlar. Yaklaşık 1 ay önce 8 GB RAM'lı Teknobiyotik'ten bir bilgisayar almıştım. RAM yetersiz geldiğini hissedince aynı RAM'den bir tane daha aldım ve bilgisayara taktım ama ekran gelmiyor. Şimdi ise taktığım RAM'i çıkardığımda yine durum aynı. Anakart ASRock A320M 2 RAM slotlu RAM GeIL Evo Forza 8 GB 3000MHz yardımlarınızı bekliyorum.

• Bilgisayarı kapatın, fişten çekin. Kasanın açma kapama tuşuna arka arka 6-7 kere basın.
  • BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin(hala bilgisayar fişten çekik olsun). Bellekleri de çıkarın ve sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin. Sonrasında hepsini takın ve sistemi çalıştırın. Yine ekran gelmezse bellekleri teker teker takarak deneyin.

• Bilgisayarı kapatın, fişten çekin. Kasanın açma kapama tuşuna arka arka 6-7 kere basın.
  • BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin(hala bilgisayar fişten çekik olsun). Bellekleri de çıkarın ve sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin. Sonrasında hepsini takın ve sistemi çalıştırın. Yine ekran gelmezse bellekleri teker teker takarak deneyin.

BIOS pilini çıkardım 5dk bekledim ve yeniden takıp çalıştırdım ama durum yine aynı. 2RAM'i de çıkardım silgi ile hafifçe sildim şimdi yeniden tek RAM ile çalıştırdım ama RAM'lerden birisinin dişleri hafif çizik gibi bir şey pek anlamadığımdan soruyorum acaba 2. RAM bozuk olabilir mi?
İlgine çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20200817_191719.jpg
    IMG_20200817_191719.jpg
    707,7 KB · Görüntüleme: 41
Bilemedim, dişler zedelenmiş gibi görünüyor. Sadece bu belleği takarak deneyin. Yine çalışmıyorsa ve bu belleğin yeni aldığınız bellek olduğundan eminseniz iade/değişim isteyin.

Hocam kusura bakma tekrardan rahatsız ediyorum BIOS pilini 5dk dinlendirdikten sonra tekrar yerine taktım bu sefer sistem açıldı 16 GB RAM görüyor ama bana da biraz diğer bellekte çizik var gibi geldi oyun oynarken falan sorun yaratır mı tekrardan ilgine teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı