ASRock AB350 2x16 GB RAM ile uyumlu mu?

CryTurk

Centipat
Merhaba.
Kullandığım sistemde RAM yükseltmesi için var olan Corsair Vengeance RGB 2X8 3200MHz, Corsair Vengeance RGB Pro 2X16 GB 2666MHZ RAM ile değiştirmek istedim. Fakat anakart 3 bip sesi, 3 defa (64K RAM hatası) vererek yeniden başladı ve tek uzun bip sesi (bellek tazeleme hatası) vererek açıldı. Masaüstüne geldiğimde bir RAM'in çalışmadığını (görev yöneticisinde 16 GB donanıma ayrılmış yazıyor) RGB ışığının söndüğünü gördüm. RAM'leri servise gönderip, garantiden değişti. Şimdi ise aynı sorunu yaşamamak için soruyorum. Acaba benim sistemim (işlemci veya anakart) desteklemiyor mu? AMD ve ASRock sitelerinden kontrol ettiğimde RAM'lerin desteklediğini görerek aldım. Yani ASRock sitesinde yazılı kodlu RAM'i aldım. Fakat şu Ridge muhabbetinden anlamadığım için ondan kaynaklandığını sanıyorum. Tabii ki anakartta da sorun olabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İşetim Sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit 1903 sürüm
İşlemci: AMD Ryzen 7 1700X
İşlemci Soğutucusu: Cooler Master Masterliquid Lite 120 MLW
Anakart: ASRock AB350 Pro4
Ekran Kartı: Palit GTX 1080 Gamerock Premium Edition
Takılı RAM: Corsair Vengance RGB 2X8 3200MHZ
Güç Kaynağı: Corsair RM750i 750W
M. 2 SSD: Samsung 960 Evo 250GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı