ASRock AB350M Pro4 sisteme görüntü gelmiyor

• Konuyu başlatan TadiC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 3.765
Kasa içinin net bir fotoğrafını atar mısınız?
IMG_20180410_004119.jpg

Hocam ekran kartını takmadan önceki resmi var elimde şuan, bilgisayarı teknik servise götürdüm. Malumunuz teknik servise pek güven duyulmuyor. Oradaki adam elinde AM4 bir anakart ve işlemci olmadığı için bunları deneyemeyeceğini ve Perpa Şubesine malzeme almaya gittiğinde orada test edeceğini ve bana haber vereceğini söyledi. Adam beni çağırdığın da bilgisiz bir şekilde gitmek istemiyorum savunmamı en iyi şekilde yapıp bu işten en az masrafla kurtulmayı hedefliyorum. Sizinde yardımlarınızla tabi.

Son düzenleme:
RAM kodunuzu atabilir misiniz ? Ryzen sistemler de RAM çok önemlidir. Biraz araştırırsanız ekrana görüntü gelmemesi adında bir çok konu bulabilirsiniz. RAM kodlarınızı anakart sitesinden "RAM Support" seçeneğinden bakabilirsiniz. Aldığınız RAM listede yok ise, uyumlu herhangi bir RAM ile BOOT edip, BIOS'u günceller iseniz listede olmayan RAM ile sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.

RAM kodunuzu atabilir misiniz ? Ryzen sistemler de RAM çok önemlidir. Biraz araştırırsanız ekrana görüntü gelmemesi adında bir çok konu bulabilirsiniz. RAM kodlarınızı anakart sitesinden "RAM Support" seçeneğinden bakabilirsiniz. Aldığınız RAM listede yok ise, uyumlu herhangi bir RAM ile BOOT edip, BIOS'u günceller iseniz listede olmayan RAM ile sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.
(F4-3000C15S-8GVRB)
Sanırım listede yok, fakat bildiğim kadarıyla uyumsuz da olsa, RAM çalışır fakat frekans değeri minimum da çalışır.
Ayrıca Yusuf Bey, bilmem okudunuz mu ama yukarıda bilgisayarı teknik servise verdiğimi söylemiştim. Oradan yanıt geldi, oradaki kişi "anakart yollarında ki bir parça kopmuş, o parçanın siparişini verdim bekliyorum" dedi.
Böyle birşey olma ihtimali var mıdır? İşlemci fanını takarken baskı uyguladığımı söylemiştim.

(F4-3000C15S-8GVRB)
Sanırım listede yok, fakat bildiğim kadarıyla uyumsuz da olsa, RAM çalışır fakat frekans değeri minimum da çalışır.
Ayrıca Yusuf Bey, bilmem okudunuz mu ama yukarıda bilgisayarı teknik servise verdiğimi söylemiştim. Oradan yanıt geldi, oradaki kişi "anakart yollarında ki bir parça kopmuş, o parçanın siparişini verdim bekliyorum" dedi.
Böyle birşey olma ihtimali var mıdır? İşlemci fanını takarken baskı uyguladığımı söylemiştim.
Tabii ki okudum, hayır bazı versiyonlarda çalışmıyor. Daha doğrusu BOOT edemiyor. Bu çoğunluk ile MSI anakartlarda oluyor. Tek tük de olsa diğer anakart modellerinde de mevcut sorun. Listede yok ise ve büyük ihtimal BOOT etmeyecektir. Ayrıca çalışır ama MHZ düşük olur konusuna gelince, bu modelden modele sürümden sürüme değişir.
İlk çıktığı dönemlerde AMD B350 Chipset'inde, listede RAM kodu bulunmasına rağmen MHZ yükseltilemiyordu. BIOS güncellemeleri ile bu sorun çözüldü. Şuanda rahat bir şekilde 3200 MHZ ile kullanılabiliyor. Biraz araştırma yaparsanız bu gibi BOOT etmeme sorunlarını, anakart listesinde bulunan bir RAM ile sistemi BOOT edip BIOS güncelleyerek çözüyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart yollarında ki bir parça mı kopmuş ? Biraz daha detay almadınız mı ? Anakart PCB'si üzerinde sürüyle parça, hat var.

Tabii ki okudum, hayır bazı versiyonlarda çalışmıyor. Daha doğrusu BOOT edemiyor. Bu çoğunluk ile MSI anakartlarda oluyor. Tek tük de olsa diğer anakart modellerinde de mevcut sorun. Listede yok ise ve büyük ihtimal BOOT etmeyecektir. Ayrıca çalışır ama MHZ düşük olur konusuna gelince, bu modelden modele sürümden sürüme değişir.
İlk çıktığı dönemlerde AMD B350 Chipset'inde, listede RAM kodu bulunmasına rağmen MHZ yükseltilemiyordu. BIOS güncellemeleri ile bu sorun çözüldü. Şuanda rahat bir şekilde 3200 MHZ ile kullanılabiliyor. Biraz araştırma yaparsanız bu gibi BOOT etmeme sorunlarını, anakart listesinde bulunan bir RAM ile sistemi BOOT edip BIOS güncelleyerek çözüyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart yollarında ki bir parça mı kopmuş ? Biraz daha detay almadınız mı ? Anakart PCB'si üzerinde sürüyle parça, hat var.

Evet bana bu açıklamayı yaptı.

Arkadaşım, kızma ama güvenin yoksa neden anakartını veriyosun ve ya oradan alıyorsun. Elinde alet edevat bile yoksa hangi akılla oradan alıp geri veriyorsun anlamadım.
Elinde alet edevatı bile olmayan servis mi olur ? O nasıl servis öyle ?
Bence "anakart yollarında ki bir parça kopmuş" demesi de büyük olasılıkla yalan. Bunları öğrendikten sonra sorunun RAM olduğuna neredeyse eminim, şayet elinde malzemesi olmayıp, bilgisi olmadığı halde nasıl anakart yollarında bir parça kopmuş diyebiliyor ?

Arkadaşım, kızma ama güvenin yoksa neden anakartını veriyosun ve ya oradan alıyorsun. Elinde alet edevat bile yoksa hangi akılla oradan alıp geri veriyorsun anlamadım.
Elinde alet edevatı bile olmayan servis mi olur ? O nasıl servis öyle.
Bence "anakart yollarında ki bir parça kopmuş"demesi de büyük olasılıkla yalan. Bunları öğrendikten sonra sorunun RAM olduğuna neredeyse eminim, şayet elinde malzemesi olmayıp, bilgisi olmadığı halde nasıl anakart yollarında bir parça kopmuş diyebiliyor ?
Kişi, yakın olmasa da bir tanıdık, alet edevat yok derken elinde DDR4 bellek ve AM4 anakart yok. Anakart üzerinde ki devrelerden anlayan birisi. Sizde haklısınız arada kaldım. Alacağım oradan sistemi büyük ihtimal. Bu arada sistemin tamamını göndermiştim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı