RX 5700XT ekran kartım düşük FPS veriyor. YouTube'da bir video izlediğimde ise pci_gen switch kısmını Auto'dan gen 3'e getirmem gerektiğini gösteriyor. Benim işlemcim de Ryzen 5 5500. yani öğrendiğim kadarıyla PCI 4.0 değil de 3.0 destekleyebiliyormuş. Kısacası ASRock B550M HDV anakartımda bu ayarı bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
PCI-e X16 bus interface diye bir ayar buldum AMD pbs diye bir seçenekten. Oradan ilk önce gen3 yaptım bir şey değişmedi. Sonra Gen4 yaptım yine bir şey değişmedi. Ready or Not'da menüde ekran kartım tam kullanılıyor. Bunu referans alıp FPS değerlerinin değişip değişmediğine oradan baktım. Hep 75-77 FPS arası. Şimdi diğer genleri de deneyeceğim.
Başta da dediğim gibi sorunun buradan kaynaklandığını düşünmüyorum. Sen yine de denemeye devam et. En son olmadı BIOS'u güncelle temiz bir format çek, yazılımsal bir şey olmadığını garantiye alırız.
Başta da dediğim gibi sorunun buradan kaynaklandığını düşünmüyorum. Sen yine de denemeye devam et. En son olmadı BIOS'u güncelle temiz bir format çek, yazılımsal bir şey olmadığını garantiye alırız.
Bir sürü etken olabilir, ekran kartının surucusunu kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin. Radeon yazılımında bu ekran kartı için daha iyi ayarlar bulabilirsin. Bir de AMD'nin çıkardığı en sorunlu kartlar bunlar, RX5 serisi sıkıntılı. 500 de öyle 5 bin de, 6'dan sonra toparladilar.
Bir sürü etken olabilir, ekran kartının surucusunu kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsin. Radeon yazılımında bu ekran kartı için daha iyi ayarlar bulabilirsin. Bir de AMD'nin çıkardığı en sorunlu kartlar bunlar, RX5 serisi sıkıntılı. 500 de öyle 5 bin de, 6'dan sonra toparladilar.
Ekran kartının darbogaza uğradığını işlemcinin kullanım yüzdesine bakarak anlayamazsın, o eskidendi. CS2'yi ayrı tutuyorum, büyük çaplı oyunlarda ekran kartı kullanımını izle. Bu arada BIOS'ta XMP ayarı acik mi?