ASRock H470M-HDV model anakartım var. Anakartın BIOS güncellemesini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardım edebilir misiniz?
Supports 10th Gen Intel Core™ Processors (Socket 1200); Supports DDR4 2933MHz; 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 3.0 x1; Graphics Output Options : HDMI, D-Sub, DVI; 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC897 Audio Codec); 4 SATA3; 4 USB 3.2 Gen1 (2 Front, 2 Rear)
Öncelikle bu sayfadan BIOS dosyasını
indirin.
Ardından işlemler için aşağıdaki talimatları takip edin.
Uyarı: BIOS güncelleme işleminin yarıda kalması veya yanlış BIOS dosyasının Flash'lanması durumunda sisteminiz açılamayacaktır. Sayfadaki anakart modeliyle elinizideki Anakart modelinin uyuştuğuna emin olun. Üreticinin yardım sayfasından aldığım talimatları aşağıya bırakıyorum.
ASRock BIOS Yükseltme Talimatı
1. ASRock web sitesinden BIOS rom dosyasını indirin ve indirmiş olduğunuz zip dosyasını bir klasöre ayıklayın.
2. ZIP dosyası içerisinden çıkan BIOS dosyasını, Fat32 olarak biçimlediğiniz bir USB belleğe kopyalayın.
3. BIOS kurulum menüsüne girmek için açılış (POST) sırasında [F2] tuşuna basın.
4. [Tools] ([Araçlar]) menüsüne girin ve [Instant Flash] ([anında Flash]) öğesini seçin.
5. ASRock Instant Flash tüm aygıtları otomatik olarak algılayacaktır ve yalnızca anakartınız için uygun olan BIOS sürümlerini listeleyecektir.
6. Uygun BIOS sürümünü seçin ve BIOS'u Flash'lamaya başlamak için “Yes” ("Evet") üzerine tıklayın.
7. Sistem BIOS'u Flash'lamaya başlayacaktır.
8. Flash'lama tamamlandığında, “Programing success, Press OK to reboot the system” (“Programlama başarılı, sistemi yeniden başlatmak için Tamam'a basın”) şeklinde bir mesaj gösterilecektir.
Sistemi yeniden başlatmak için lütfen “OK” ("Tamam") üzerine tıklayın.
9. Sistem yeniden başlatıldıktan sonra, açılış esnasında [F2] tuşuna basarak BIOS kurulum yardımcısına girin. Şimdi, Exit menüsünde yer alan "Load Default Settings" ("Varsayılan ayarları yükle") seçeneğine gelin ve [Enter] yaparak devam edin. Şimdi de BIOS kurulum yardımcısından çıkmak için "Exit Saving Changes" ("Değişiklikleri kaydederek çık") üzerine gelerek [Enter] yapın. Artık sistem yeni BIOS ile açılıyor.
Yeni BIOS'u güncellerken sorunlarla karşılaşırsanız, bu bozuk BIOS sisteminizin açılamamasına neden olabileceğinden sisteminizi KAPATMAYIN. Sadece işlemi tekrarlayın ve sorun devam ederse orijinal BIOS dosyasıyla güncelleyin. Flash'lama yardımcı programı BIOS'u başarıyla güncelleyemediyse, sisteminiz açılamayabilir. Bu durumda, sisteminizin servise ihtiyacı olacaktır.
Kolay gelsin.