Çözüldü ASRock RX580 8 GB yükte 85 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ChicagoMade

Hectopat
Yaklaşık 1 ay önce ASRock RX580 8 GB, AMD Ryzen 5 2600 sistem topladım. Oyunlarda 85 dereceyi gördüm ve fanlardan aşırı rahatsız edici sesler çıkmaya başladı. Kasamın önünde 3 arkasında 1 tane olmak üzere 4 tane fan var.
Lütfen yardımcı olacak arkadaşlar var mı?

Çözüm
Ekran kartı mı 85 derece işlemci mi? Fanlardan derken ekran kartı mı yoksa kasaya bağlı olanlar mı?
Kasa modeli: Dark diamond pro
Kasa nın yan kapağı genelde kapalı kullanıyorum.
Undervolt yapmak istedim ama en ufak voltaj düşürmemde crash yedim.
Teşekkürler deneyeceğim.

Undervolt yapmak istedim fakat, en ufak voltaj düşürmemde crash yedim.

Kasa modeli: Dark diamond pro
Kasa nın yan kapağı genelde kapalı kullanıyorum.
Undervolt yapmak istedim ama en ufak voltaj düşürmemde crash yedim.

Teşekkürler deneyeceğim.
Evet crash yeme sebebiniz size denk gelen kartın silikon kalitesinin kötü olmasından kaynaklıyor. Bende XFX RX 590 ekran kartını kullanıyorum. -10 voltaj bile düşürsem şak crash oluyordu. Bende kartın Frekans Mhz değerini 90 değer düşürdüm ve -80 voltaj düşürebildim bu sayede. Ayrıca güç limitini -5 yaptım ben.

Benim kullandığım kartın Frekans Mhz değeri şuan 1360 ne kadar düşürmemi tavsiye edersiniz.

Benim kullandığım kartın Frekans Mhz değeri şuan 1360 ne kadar düşürmemi tavsiye edersiniz.
1260 yapıp, voltaj değerini -80 düşürmeyi deneyebilirsiniz. Crash alırsanız -70 yaparsınız. Olmadı Frekans Mhz değerini de değiştirirsiniz. Undervolt işleminde ciddi anlamda sıcaklık düşürmek için minimum -50 ve -60 gibi değerlerde düşürmek gerekiyor.

Frekans MHz ve voltaj düşürürsem oyunlarda FPS kaybı yaşar mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…