Assassin Creed IV mü GTA 4 mü?

Bügün gördüğüm tüm oyun konularında Half-Life 2 öneriyorsunuz herhalde oyunun delisisiniz.
Oyunu beğendiğimiz için öneriyoruz.
GTA 4 kötü bir oyun. Dost Kayaoğlu'nun tepkisini izleyebilirsin. AC 4.
Sırf Dost Kayaoğlu beğenmiyor diye koskoca GTA 4'ü gömemezsin. Ona bakılırsa Enis Kirazoğlu'nun da en sevdiği GTA oyunu 4. oyun.
 
GTA: 4 kötü bir oyun. Dost Kayaoğlu'nun tepkisini izleyebilirsin. AC:4
O zaman hiç GTA: SA videosuna bakma sen. :)


2 farklı oyunu karşılaştırmanın mantığı ne acaba? İkisi de farklı bir uçurumda. AC IV'de öneririm GTA IV'de. Bütçem birine yetiyor diyorsan GTA IV derim.
 
Oyunu beğendiğimiz için öneriyoruz.

Sırf Dost Kayaoğlu beğenmiyor diye koskoca GTA 4'ü gömemezsin. Ona bakılırsa enis kirazoğlu'nun da en sevdiği GTA oyunu 4. oyun.

GTA 4'ün ne GTA 5 ve GTA: Sa gibi açık dünyası var ne çeşitliliği. Kısacası 2020 için sıkıcı bir oyun. Gri sıva çekilmiş oyuna.
 
Neyse şunu buraya bırakayım tekrar yazmaya üşendim. :)

Duruma müdahale etmek için geç kaldım sanırım.


GTA serisi bana kalırsa eğlenceli değil eğlence için oynamıyorum zaten.



GTA IV çok gerçekçi başka özelliği yok laflarını bir kenara atıp biraz oyunun derinliklerine inelim.

Hikaye: Bana kalırsa GTA serilerinin en iyi senaryo ve hikayesine sahip oyunudur. GTA: SA ile hikaye anlamında kapışır ama GTA V ile karşılaştırılamaz bence. Kuzenin "muhteşem" hayatı üstüne gelip onun aslında belalı hayatına dahil olan bir ana karakterimiz var. Ama işler Niko geldikten sonra daha karışıyor ve hikayenin daha çok karanlık olmasına sebep oluyor. Oyun boyunca dram ön planda olduğu için çoğu kişi oyundan sıkılıyor. Ama ara sahneleri hiç atlamadan izleyip görevleri yaptığınız zaman oyunun asıl güzelliği ortaya çıkıyor. @Samotne Ciasteczka ile oyunun konuşmaları arasında diyaloglarımız bile oldu. Hikayeyi anlamak istiyorsanız sahneleri asla atlamayacaksınız.


Oynanış: Oynanış bakımından biraz zayıf kalabilir aksiyon sahneleri daha çok siper odaklı. Siper al, çat çat çat adamları vur diğer sipere geç. Ama bazı kısımlarda işler eğlenceli ve daha zevkli olabiliyor. Oyunun fizik motoru sayesinde oluyor bu iş o yüzden bu tür oyunlarda fizikleri hafife almayın. :)


Harita: Her ne kadar GTA V daha büyük bir haritaya sahip olsa da GTA IV'ün haritasıda büyük diyebiliriz. New York'un birebir replikası yapıldığı için harita oldukça detaylı. Tabi uçakla gezebilsek daha iyi olurdu ama tek şehir olduğu için uçak kullanmak mantıksız olurdu haritayı hemen dolaşıp bitirirdik çünkü bu da zevk vermezdi (oldum olası zaten şu uçakları kullanamıyorum GTA'da :) ).


Optimizasyon: Maalesef burda durum kötü, tabii bunun çeşitli nedenleri var yeni oyun ve fizik motorlarına geçiş yapıldığı için dönemin güçlü PC'leri bile anca 25-30 FPS alabiliyordu. Ama 3-4 güncelleme ile bugün en azından akıcı oynanabilir kıvama geldi.

Biraz demiştim ama fazla oldu sanırım. Umarım hepsini okursunuz.



Diğer arkadaşlar niye bu kadar kötülüyor? Üzüldüm açıkçası. ☹️
 

Yeni konular

Geri
Yukarı