Assassin's Creed serisine hangi oyundan başlanılır?

Tregrast

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. AC serisine giriş yapmak istiyorum ancak oyunun mantığını tam anlayamadım. Eskiden bir aralar meraktan AC Rogue'u oynamıştım, anladığım kadarıyla karakterimiz bir simulasyonun içinde ve onu canlandırıyor. Bu kısmı tam anlayamadım, tarihi anlatmak için mi simulasyona giriyor yoksa başka bir şey mi deniyorlar? Her neyse, bu seriye başlamak istiyorum ve hikaye olarak uyumlu olması daha iyi olur. Hangi oyundan başlayıp hangi oyunlarından devam etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhaba. AC serisine giriş yapmak istiyorum ancak oyunun mantığını tam anlayamadım. Eskiden bir aralar meraktan AC Rogue'u oynamıştım, anladığım kadarıyla karakterimiz bir simulasyonun içinde ve onu canlandırıyor. Bu kısmı tam anlayamadım, tarihi anlatmak için mi simulasyona giriyor yoksa başka bir şey mi deniyorlar? Her neyse, bu seriye başlamak istiyorum ve hikaye olarak uyumlu olması daha iyi olur. Hangi oyundan başlayıp hangi oyunlarından devam etmeliyim?

1'den başlayın hâlâ gideri var oyunun. 1'den 3'e kadar hikayeler bağlantılı.2, Brotherhood, reveletions, 3 ve 4'ü kesin oynayın. Diğerleri size kalmış.

AC 2'den başlamanı tavsiye ederim. Daha sonra Brotherhood ve Revelations ile devam edebilirsin.
AC 1 pek önermem mekanikleri oldukça eski kalıyor artık.
Birden başlamaman gerektiğini oyun kötü olduğu için söylüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Direk 2. oyundan başlarsan pek bir şey kaybetmiyorsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Birden başlamaman gerektiğini oyun kötü olduğu için söylüyorum.

Direk 2. oyundan başlarsan pek bir şey kaybetmiyorsun.

AC 1 hem desmondun serüveninin başlangıcı hem de kısa olması yüzünden oynanabilir bence. Oynanışı kötü denebilir ama grafikleri ve hikayesi hâlen güzel.

Merhaba, AC evrenine ilk oyundan başlayarak devam etmen en mantıklısı fakat ilk oyunda alt yazı desteği yok. Sadece İngilizce oynayabilirsiniz. İlk oyun 2007 yılında çıktı ve Altair adlı suikastçının hayatını anlatır. Sonrasında Assassin's Creed II oyunu ve devamı olan Brotherhood ve revolutions oyunları, suikastçımız Ezio auditore da Firenze'nin hayatını konu alır. Direkt II'nci oyundan başlayabilirsin. İlk oyunla aralarında bağlantı var ama bunları YouTube'da ki videolardan izleyerek ya da internetten okuyarak öğrenebilrsin. Sonrasında ise diğer oyunlar çıkış yıllarına göre oynamanı tavsiye ederim. Kronolojik olarak gidiyor. Mesela III'teki karakterimiz, IV'teki karakterimizin Tor'unu.

Serinin temel mantığı ise anonymous (animus) adlı bir makineye yatırılan deneklerin, geçmişteki atalarının anılarını yaşayarak bazı kazanımlar elde etmeleri ve Apple'lerin yerlerini tespit etmeleridir.

Eğer ara sahneleri geçmezsen ve altyazıları dikkatli şekilde okursan, evrenin hikayesini iyice kavrayabilirsin.
İyi oyunlar...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı