Assassin's Creed Shadows'un boyutu App Store'da 123GB olarak sızdı

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Valhalla DLC'siz 50, DLC'ler ve updateler ile 160GB,
Odyssey 45, DLC'ler ve updateler ile 108GB,
Origins DLC'siz 42.3, DLC'ler ve updateler ile 71GB'dı.
AC Shadows ise 123GB olacakmış. Açıkçası Sony ve CoD oyunlarının kapladıkları yer düşününce eğer haritası gerçekten büyükse bu kadar alan istemesi bana az bile geldi.

Kaynak:

123 GB ne? Eğer cidden kapsamlı bir oyun olursa Ubisoft uçuşa geçer. Şu an a kadar gördüğüm her şey olumluydu.

Optimizasyon hariç.

123 GB ne? Eğer cidden kapsamlı bir oyun olursa Ubisoft uçuşa geçer. Şu an a kadar gördüğüm her şey olumluydu.

Optimizasyon hariç.
"Optimizasyon hariç." zaten bu da optimizasyon başlığına giriyor. 😀

123GB beklediğimden az geldi ama az da değil bence. Sadece optimizasyon faciası olma ihtimalinden dolayı 180GB falan bekliyordum. Yine de sıkıştırma teknolojileri günümüzde çok daha iyi durumda ve oyun boyutları rahatlıkla 70-80GB'a sıkıştırılabilir durumda. AC Shadows bana gün geçtikçe daha da fazla herhangi bir Ubisoft oyunu olacak havası veriyor.

Oyun tam çıkınca belki daha fazla olur. İleride de boyutu DLC ve güncelleme ile artar belki. 123 GB az değil ama Shadows oyunundan beklentim büyük bir haritası olması. Günümüz koşullarında en azından bir tık düşük gibi geldi ama bakalım.

AC Shadows bana gün geçtikçe daha da fazla herhangi bir Ubisoft oyunu olacak havası veriyor.
Ben de tam tersi bu oyun için özellikle ümitliyim.

Ben de tam tersi bu oyun için özellikle ümitliyim.

Gösterilen her şey buram buram herhangi bir Ubisoft oyunu kokuyor. Düşman yapay zekası da işin tuzu biberi. Ghost of Tsushima'dan iyi bir oyun gelebilir belki (Onu da sevmem.) ama yine de previewlar ve gördüklerimiz pek iç açıcı değil. Previewlarda bahsedildiği gibi oyunun 5. saati ile 20-25. saati aynı olmaz umarım. Preview için oynayan kişilerin en çok şikayet ettiği durum oynadıkları ilk kısım ve oyunun ortalarının aynı olmasıydı. Yetenek ağacı da pek iç açıcı durmuyor deniyordu. Ben bu oyundan pek de umutlu değilim.

123 GB olması problem değil de oyunun haritasını büyük yapabilmek adına, umarım oyundaki haritaya saçma sapan içerik eklememişlerdir.

123 GB olması problem değil de oyunun haritasını büyük yapabilmek adına, umarım oyundaki haritaya saçma sapan içerik eklememişlerdir.
Bu oyun ortaya çıktığından beri söylenen ve hiç değişmeyen tek şey oyunun AC Valhalla büyüklüğünde olmayacak olmasıydı. Oyunu oynayanlar da AC Origins büyüklüğünde haritası var demişti diye hatırlıyorum.

@490836 eğer AC Valhalla büyüklüğünde haritası olmayacaksa bir farkı kalmamış aslında. O da 160 GB civarındaydı güncellemelerle birlikte.

@490836 eğer AC Valhalla büyüklüğünde haritası olmayacaksa bir farkı kalmamış aslında. O da 160 GB civarındaydı güncellemelerle birlikte.
Ubisoft oyunlarını pek iyi sıkıştırmıyor maalesef. R6 bile 90-100GB falandı diye hatırlıyorum. Sıkıştırma teknolojileri günümüzde çok daha iyi durumda ve bu durum böyleyken 120-130GB hatta daha fazla yer kaplayan oyunlar görmek hoşuma gitmiyor.

120 civarı artık normal. Açık dünya yapıp bir sürü obje ekleyeceksen bu sayılara alışmak şart. Oyunların boyutlarından çok hard disk teknolojilerinin default standartlarının büyütülmesi şart. 2025 yılında hala standart 512 GB ile satılan bilgisayarlar var. Normalde minimum 5 TB civarlarını görmüş olmamız lazımdı. Standart bu olup insanlar 10-15 TB kullanıyor olmaları lazımdı. 2010 da aldığım laptop 640 GB hard disk ile gelmişti. 15 sene sonra hala bu civarlarda. Burada SATA sonrası SSD ve M.2 SSD teknolojisinin gelmesi de yavaşlattı kabul ama kabul edilemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı