Assassin's Creed Shadows'un boyutu App Store'da 123GB olarak sızdı

120 civarı artık normal. Açık dünya yapıp bir sürü obje ekleyeceksen bu sayılara alışmak şart. Oyunların boyutlarından çok hard disk teknolojilerinin default standartlarının büyütülmesi şart. 2025 yılında hala standart 512 GB ile satılan bilgisayarlar var. Normalde minimum 5 TB civarlarını görmüş olmamız lazımdı. Standart bu olup insanlar 10-15 TB kullanıyor olmaları lazımdı. 2010 da aldığım laptop 640 GB hard disk ile gelmişti. 15 sene sonra hala bu civarlarda. Burada SATA sonrası SSD ve M.2 SSD teknolojisinin gelmesi de yavaşlattı kabul ama kabul edilemez.
Buna katılıyorum. 512GB gibi bir boyut bence de çok komik. Ancak sıkıştırma teknolojilerinin de günümüzden çok daha iyi olduğunu unutmayalım. 120GB iyi sıkıştırılmış bir oyun izlenimi vermiyor.

PS5 için oyunları sıkıştırıyor ve oyunların boyutları azalıyor diye reklam yapılmıştı mesela. 30-40GB Dying Light 2 ile falan havasını atıyorlardı.

CoD Black Ops 6 100GB'a yakın bir oyundu diye hatırlıyorum. Ancak buna rağmen oyun texturelarını onlinedan stream ediyor. Bence rezalet bir durum.

Dediklerinize katılsam da sıkıştırma teknolojilerinin çok daha iyi durumda olması gerçeğini de es geçmemek gerek bence. 512GB SSDler nasıl normal değilse 150GB oyunlar da değil. İkisi de kötü ve kabul edilemez bir durum.

Hele bazı oyun motorları var ki (Unreal Engine) en ufak update yapınca oyunu baştan indirmen gerekiyordu. FF7 Rebirth'e update gelmiş geçen 10GB falan, bende 130GB indirmek istiyor. Zaten pek keyif almıyordum oyundan ama oynayayım da bitsin diyordum. Bu yüzden bırakma kararı aldım. Rezil bir durum.

Keza Stalker 2 için 20GB'lık update geldiğinde 200GB indirdiğini hatırlıyorum.

120 civarı artık normal. Açık dünya yapıp bir sürü obje ekleyeceksen bu sayılara alışmak şart. Oyunların boyutlarından çok hard disk teknolojilerinin default standartlarının büyütülmesi şart. 2025 yılında hala standart 512 GB ile satılan bilgisayarlar var. Normalde minimum 5 TB civarlarını görmüş olmamız lazımdı. Standart bu olup insanlar 10-15 TB kullanıyor olmaları lazımdı. 2010 da aldığım laptop 640 GB hard disk ile gelmişti. 15 sene sonra hala bu civarlarda. Burada SATA sonrası SSD ve M.2 SSD teknolojisinin gelmesi de yavaşlattı kabul ama kabul edilemez.
Cidden ben de diyordum bu durum bir tek bana mı sıkıcı geliyor. 10 - 15 sene öncesinde bugün için hayal edilen nokta böyle bir şey değildi. 256 GB SSD + HDD kullanmayı bırakıp komple SSD'ye kaç senesinde geçtik tam hatırlamıyorum ama o günden bugüne çok da bir şey kat edemedik gibi. RTX 5070/5080'li sistem alındığında SSD de herhalde bir 4-5 TB oluyor diyorum ama sonra bir bakıyorum 1 TB SSD - max 2 TB SSD.

Umarım telefon için yüksek kaliteli dokuları isteğe bağlı yapmışlardır ve bu boyut ona rağmen çıkan boyuttur.

Ancak kendim bile bunun için kasıp edeceklerine hiç inanmıyorum, muhtemelen oyunun sadece Metal API'yle çalışan bir portunu koydular, 6-7" ekranda kim Ultra çözünürlükleri ister ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı