Assassin's Creed Valhalla vs Odyssey

Oyun Makinesi

Hectopat
Katılım
31 Aralık 2019
Mesajlar
205
Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Bu 2 oyun arasında kaldım. AC Odyssey alsam Valhalla almadığım için çok mu şey kaybederim diyorum kendime. Harita büyüklüğü bariz kendini belli ediyor mu? Savaşma alanları, açık dünyada yapılacak şeyleri baz alırsak Odyssey, Valhalla'nın çok mu gerisinde? AC Valhalla'da modern Metin2 havası aldım. Her yerde yanan kılıçlar, savaş fışkırıyor. Odyssey de öyle mi?
 
Odyssey'e hem PS4 hem de PC üzerinden sahibim. Bazen sıksa bile genel olarak iyi bir oyundu. Valhalla oynamadım ama videoları hiç güzel durmuyor. Hem ben tema olarak yunan mitolojisini viking temasına tercih ederim. Sizin zevkinize bağlı. Bu arada Origins ve Odyssey arasında hikayesel bağlantı vardı (günümüz kısımları). Valhalla'da var mı bilmiyorum. Eğer varsa önceki iki oyunu oynayıp sonra ona başlamanız daha mantıklı olacaktır. Tabii hikaye ve tema umrunuzda değilse en son çıkanı her türlü daha iyidir.
 
Valhalla'yı çok oynamadım, bir yerden sonra bıraktım ama kötü bir oyun olduğu için değil. Karakter kaplamalarında gerileme var, ayrıca düşmanların tamamen kıpkırmızı olarak gösterilmesi gibi şeyler doğallığı benim için kırdı. Bu daha kötü mü demek? Aslında hayır, yan görevler gibi konularda daha iyi ve başka daha iyi olan mekanikleri de var. Sadece atmosfer olarak beni coğrafya ve kültür bakımından yakalayamadı Origins ile benzer şekilde.

Odyssey'i ise daha çok seviyorum haritanın gereksiz boyutu ve aşırı düzeyde yan görevlerle exp kasmak zorunda olması dışında. Odyssey'de Hellenistik Yunanistan öğeleri beni direkt atmosfer olarak kendisine çekti. Sanat yönetimi bazı şeyler hariç çok iyiydi. Karaktere de ısındım aslında, bazı kişiler karakterin çok aşırı güçlü olduğundan şikayet ediyorlar ama bütün AC mitolojisinin başlangıç ve daha "tanrısal" boyuttaki karakterle oynadıklarının farkında değiller. Diğer oyunlarından daha fazla mitolojik bağları olan bir oyun. Önceki oyunlardaki mitolojik eksikler bu oyunun ek paketleriyle tamamlanıyor mesela. Ayrıca Odyssey'de gizlilik yok diyenlere de şunu söylemek lazım; orada koca koca "assassin" skilleri var. Okçu ya da savaşçı olarak değil de o yetenekler üzerinden giderseniz çok iyi gizlilik mekanikleri var. Gerçi hidden blade olmayınca gizlilik yok zannedenler de vardır.

Sözün özü 2 oyun da iyi, farklı alanlarda birbirlerine göre daha iyi oldukları kısımlar var. AC serisi bence "atmosfer" oyunları, bir oyuncu o coğrafyanın ya da kültürün atmosferine ısınamıyorsa bence oyun zevki bir oranda düşüyor. Valhalla ve Origins'e bu nedenden dolayı biraz daha uzağım, Odyssey son 3 oyun arasında en sevdiğim. Videolardan hangi oyunun atmosferine ısınabileceğine de bakabilirsin istersen.
 
Son düzenleme:
Origins, Odyssey ve Valhalla'yı oynadım bitirdim. Kendi yorumum Valhalla'nın Odyssey'le kıyaslamaya dahi giremeyeceğidir. AC oyunlarında level atlama olayından nefret ediyorum zaten ama Valhalla da bu olay aşırı abartılmış en sonunda hile yapıp ilerledim yoksa +200 saatimi vermem gerekecekti oyuna. Odyssey çok çok daha iyi.
 
Valhalla alacak iseniz şunu söylemem gerek oyunun başlarında bu kadar sıkıcılık ve monoton bir yapıyı başka hiçbir oyunda görmedim. Başlarında uzun bir süre boyunca çok sıkılacaksınız ve ondan sonra hikaye yavaş yavaş ilerlemeye başlıyor. Şahsen ben Odyssey'i tercih ederim.
 

Geri
Yukarı