Assassin's Creed'de Tapınakçılar mı Haklı, Suikastçılar mı?

Rönesans döneminin Tapınakçıları kötüydü. Onlar düzen ve kontrol amaçlıyordu. Dünyaya hükmetmek ve efendileri olmak istiyorlardı. Rönesans döneminin Tapınakçıları, Ezio Auditore da Firenze tarafından yok edilerek onların kötü niyetine son verildi.

Ancak Koloniler döneminde Suikastçılar yolundan döndükleri, yozlaştıkları ve kardeşlik, dostluk gibi temelleri unutup tamamen çıkar ve açgözlülüğe battıkları için Suikastçılar kötü oldular. Tapınakçılar o dönemde aydınlanma dönemindeydi ve o dönemde roller bile adeta ters yüz olmuştu. Suikastçılar resmen Tapınakçılar gibi olmuş, Tapınakçılar ise resmen Suikastçılar gibi olmuştu. Haytham Kenway ve Tapınakçıları belki de bu ters yüz olmayı yükseltip iyi bir tarikat olabilirlerdi ancak bizim APTAL Connor Kenway, yozlaşmışların liderini dinleyerek kendisini yozlaştırdı be babasının söylemlerini almayı reddedip yozlaşmışları takip etmeye devam etti.

"Kılıcını bir adam gibi kullanıyorsun ama sözlerin bir çocuğunki gibi. Bunun için... daha fazlası ölecek!"

"Senin bahsettiğin adamlar ve kadınlar, İngilizlerin ürettiği silahları ve ilk yardım malzemelerini kullanan adamlar ve kadınlarla aynı mı?"

"Acı mı? Istırap mı? Ben onlara yardım ettim! Hepsini silahlandırdım!"

"Evet... Böylelikle onları (kabileleri) koruyabilirdim." "Yaptım çünkü dinlemiyorlardı."

"Ben Charles Lee'yi köyünü savunması için gönderdim!" "Sanırım senin arkadaşın (George Washington) köyünü yakma emri vermiş" (Herif adamlarını bile konuşlandırmıştı)

Bu yüzden Koloniler döneminde Tapınakçılar haklıdır ancak Suikastçılar kötüdür. Yozlaşmışlardır, yollarından dönmüşlerdir. Connor Kenway ise yozlaşmışların liderini dinleyerek APTAL gibi zaten doğru yolda olan bir tarikatı yok etmişti. Bu yüzden de Tapınakçılar da Suikastçılar da karanlıkta kaldı. Aydınlanan olmadı, iki taraf da karanlıkta kaldı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı