Assembly zor bir dil dostum ona başladğı zaman olacaklar ortada yarıda bırakacak ve popüler programlama dillerini öğrenmek istediğinde zorlanacak çünkü syntax benzerliği yok sonrada yazılım bana göre değilmiş deyip bırakacak. Diğer dillere yönelndirmemdeki bir diğer sebep ise zaten tüm diller makine diline cevriliyor illa o hızlı diye onu kullanmasına gerek yok neden bu kadar inatlaşıyorsunuz anlayamıyorum ve pıc'te artık eskide kaldı Arduino var onun yerinde.
Ve Assembly ile yapılacak basit bir program bile çok zaman alır. Bu sebepten iş camiasında da önerdiğim popüler diller kullanılıyor. O sebepten hiç gerek yok.
Başlığa ve soruya bak. "Sizce Assembly öğrenmeli miyim" diye sormuyor, Assembly için geliştirme ortamı istiyor. Sunucuya fazlalık olmaktan başka bir şeye yaramıyor bu yaptığın. Konu hakkında bilgi sahibi değilsen yorum yapmaman herkes için daha iyi olur.
WinAsm'ye göz atabilirsin istersen. Daha önce Assembly kodlamadım, ancak yabancı platformlarda öneriliyor.
www.winasm.org
Yabancı platformlarda söylenen diğer bir şey ise kod editörünün yeterli olacağı. Visual Studio Code, Sublime Text, Notepad++, Vim, Emacs gibi editörler üzerinde eklentilerle kullanılması önerilmiş.