Astel

Astel v24.10

Roines

Zettapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
64
Eray T, yeni bir yazılım ekledi:

Astel - Şifre yönetme yazılımı.

Astel, Eray Türkay tarafından geliştirilmiş açık kaynaklı bir şifre yönetim yazılımıdır. Adından da anlaşılacağı üzere kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi, şifrenizi ve isteğe bağlı olarak yazmış olduğunuz not bilgisini AES-256 şifreleme ile korumaktadır. Veriler sadece kişisel bilgisayarınızda tutlmaktadır.

Astel, kurulum gerektirmez. Portable (taşınabilir) bir yazılımdır. Boyutu 3 MB'dan daha küçüktür.

Not: [COLOR=rgb(97...[/quote]

Daha fazla bilgi...

Hocam program fikir olarak guzel ancak AES-256 Ile sifrelendigini soylemissiniz. Kullanici kendi mi giriyor AES-256 Key'ini yoksa program kodlarinda mi yaziyor key?

@Dr. Wells kodlarda bulunuyor. Açık kaynak olmasının avantajı. Kapalı kaynak olsa zaten kod içinde tutmam anahtarları.
Hocam ben bu programi fikir olarak begendim ve ben de yapmak istiyorum izniniz var mi? Kodlarinizi kullanmayacagim kendim yazacagim ve forumda paylasacagim sadece izin almak istedim fikir calinmis gibi olmasin. Izniniz yoksa yapmayayim.

@Roines Hocam cevap vermediniz ama bir daha sormak istiyorum yapabilir miyim bende?

Son düzenleme:
Roines, Astel yazılımını yeni bir güncelleme girdisiyle güncelledi:

v24.10

Not: Astel'i kullanmadan önce mutlaka ZIP'ten çıkarın. Aksi durumda hata alabilirsiniz.
Not: Astel için 2024 yılının son güncellemesidir. Sonraki sürüm Mayıs 2025'ten sonra gelecektir. Farklı iş ve planlarım olduğu için bu süre içinde yeni güncelleme yapılmayacaktır. v24.10'dan sonraki sürüm v25.06 veya v25.07 olacaktır. Destekleriniz için teşekkürler.

Yenilikler
  • Windows 11 24H2 için destek sağlanmıştır...

Bu güncelleme girdisinin devamını okuyun...

Eray T, yeni bir yazılım ekledi:

Astel - Şifre yönetme yazılımı.
Merhaba hocam, bende @Dr. Wells hocamıza katılıyorum bu konuda. Programın içerisine gömülü olmasındansa kullanıcının seçebildiği bir sistemi tercih ederim.

Program açık kaynak kodlu, yani hangi şifre üzerinden şifreleneceğini değiştirebiliyoruz tabii ki ancak son kullanıcının bununla uğraşacağını düşünmüyorum (yani şifreleyen AES keyi değiştirebiliyoruz).
Ayrıca birisi bu programı alsa ve direkt olarak dnspy'a atsa içinde belli olan AES keyi görebilir ve onun üzerinden şifreleri açabilir. Password Manageri bir obfuscator ile obfuscate edeceğini de sanmıyorum son kullanıcının (aes key vb. görülmesin diye). Yani bir virüs bilgisayarınızı ele geçirirse ve bu şifreleyici yazılımı (Astel)'i alırsa direkt olarak şifreleyen keyi görebilecek ve açabilecek mantıken, görmemesi için obfuscate etmemiz lazım ancak kimse bununla uğraşmaz.

Keyi mümkünse kullanıcı kendisi seçebilsin, böyle daha iyi olacaktır.

@Malware.AI Hocam hakli, Ayriyetten soyle bir sey var, Obfuscate edilse dahi KEY asla gomulu olmamali.

Ben bir hacker olsam ve bu programi kullanan biri obfuscate etse dahi, KEY Gomulu oldugunu anlayinca daha cok motivasyonum artardi. Bu arada boyle dedim diye kotu bir amacim oldugunu dusunmeyin hocam yardim etmeye calisiyoruz sadece. Bu haliyle hic guvenli durmuyor.

@Dutchman hocam siz ne dusunuyorsunuz?

Keyin gömülü olması tabii bir eksi, kullanıcı tarafından seçilebilmeli veya random oluşturulabilmeli.
Ek olarak hiçbir şifre yönetim yazılımını önermiyorum. Bitwarden dahil.

Neden hocam? Offline ve "duzgun" yapilmis bir Password Manager'dan daha guvenli bi sey bilmiyorum.
Offline Online olması fark etmez, enfekte durumunda sızdırılma ihtimali hala var.
daha guvenli bi sey bilmiyorum.
Kendi zihniniz. Tüm şifrelerim önce kendi zihnimde, ardından önemsiz bir kısmı bir konsol uygulamasıyla ulaşılan kriptolu bir diskte.

Yeni konular

Geri
Yukarı