Astra H yedek su deposundan su atıyor

omeerc

Kilopat
Astra h 1.6 benzinli kullanıyorum. Antifriz değişimi sonrası yedek su deposundan suyu tahliye etmeye başladı. Daha öncesinde böyle bir problemim yoktu. Suyu tahliye etmeye başladığı zaman hararet yapıyor. 108 derecede fan açıyor 112-113 dereceleri gördüm mecbur istop ettim. Sizce sorun nerede?

Dosya Ekleri

• IMG_20241018_203207.jpg
    IMG_20241018_203207.jpg
    200,1 KB · Görüntüleme: 249
Sistemde fazla sıvı var gibi, kapak bu sebeple tahliye eder. Hava da olabilir. Bu da hararet yaptırır. İşlemi yaptırdığınız yere gidip kontrol ettirin.

Sistemde fazla sıvı var gibi, kapak bu sebeple tahliye eder. Hava da olabilir. Bu da hararet yaptırır. İşlemi yaptırdığınız yere gidip kontrol ettirin.
Aslında sistemde fazla sıvı yok. Motor soğukken seviye olması gerektiği yerde ısındığı zaman sıvıyı genleşme tankına basıyor. 7-8 ay önce yan sanayi genleşme kabı ve kapağı takmıştım. Onunla ilgili olabilir mi? Antifriz değişimini kendim yaptım. Sistemin havasını da aldım.

Radyatör kapağı genleşme kabının kapağı, bunların basınçları da etkileyebilir ama söylediğim gibi ben bunların hepsinden sonra conta değiştirmekte çözüm buldum.
Bugün kapağı değiştirdim. Suyu tahliye etme problemi ortadan kalktı. Fakat sistemde hava var. Çözmem lazım.

Bugün kapağı değiştirdim. Suyu tahliye etme problemi ortadan kalktı. Fakat sistemde hava var. Çözmem lazım.
Kapağı değişitirdikten sonra sistem havasını kendi attı. Sorun yok.

Son düzenleme:
Hocam aynı sorun bende de var şu an. Soğutma sistemi sıvısını yeniledikten sonra başladı, Uzun yolda suyu tahliye edip sistem ısı yükseltti. Conta yanığı olacağını pek sanmıyorum çünkü ek bir sorun yok. Sıvı bulunduğu sürece ısınma da yok, fan vs çalışıyor gayet.
Havasını nasıl aldınız sistemin ?
Neler yaptınız ve nasıl çözdünüz anlatabilir misiniz rica etsem ? @omeerc

Hocam aynı sorun bende de var şu an. Soğutma sistemi sıvısını yeniledikten sonra başladı, Uzun yolda suyu tahliye edip sistem ısı yükseltti. Conta yanığı olacağını pek sanmıyorum çünkü ek bir sorun yok. Sıvı bulunduğu sürece ısınma da yok, fan vs çalışıyor gayet.
Havasını nasıl aldınız sistemin ?
Neler yaptınız ve nasıl çözdünüz anlatabilir misiniz rica etsem ? @omeerc
Siyah su depo kapağı ile sorunu çözdüm Sarı depo kapakları basıncı tutamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı