Astsubaydan subaylığa geçiş yapılır mı?

Sanemi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, hava meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra astsubay olarak göreve başlıyoruz. Subaylık sınavlarına girip subay olabiliyor muyuz? Bu süreç nasıl işliyor? Bir de hava astsubayları ne göre yapar, kara mi deniz mi hava mi yoksa sahil güvenlik astsubayligi mi? Hangisini tercih etmeliyim? Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Benim terhicim hava astsubayligina.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt başvuru yapamazsın 4 yıl görev yapman lazım. Kıdemli çavuş olduktan sonra 4-7 yıl arasında başvuru yapabilirsin.

Öncelikle astsubaylık okulları önlisans düzeyinde olduğu için açıktan öğrenimini lisansa tamamlaman lazım. Daha sonrasında eğer belirli bir görev süresini tamamladıysan kontenjan açıldığında subaylığa geçiş sınavlarına başvurabiliyorsun.

KPSS gibi düşün.
11 gün sonra MSÜ sınavı var amaç subay olmak ama olamazsam astsubay seçsem mi diye düşünüyorum zira subaylığın birde AYT'si var 4 ayım kaldı ona da meslek lisesi mezunu olduğum için AYT ile alakalı sadece kimyanın bir kısmını biliyorum matematik falan 0 AYT için bu yüzden tercih yaparken tüm subay okullarıyla birlikte tüm astsubay okullarını yazsam mı diye düşünüyorum ama askerliğin en önemli şeyi rütbe olduğunu bildiğim için ondada tekrar düşünüp duruyorum.

Geri
Yukarı