Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 7-8 ay önce aldığım ürünün 2025'e kadar garantisi var fakat. ASUS teknik servisle telefonla iletişime geçtiğimde bana mail atmam gerektiği ardından da 1 adet ölü piksel garantisi vermiyoruz gibi bir cevap geldi. Bu ürün Tkhk'nın 6502 kapsamında ayıplı ürün olarak geçmiyor mu nasıl garanti kapsamında olmaz. Bugün bir daha mail atıp arama yapmayı düşünüyorum. Ondan önce sizlere danışmak istedim.
Dünkü aldığım yanıt ektedir:
ASUS ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
Panellerde hiçbir zaman sıfır ölü piksel garantisi verilmez.
Bu durum gayet normal olup bir ölü piksel için ne yazık ki işlem yapılmamaktadır.
ASUS'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Benim şu anki yazdığım yanıt:
X hanım yanıtınız için teşekkür eder, teknik servis bölümünde bulunan yetkili bir kişi ile irtibat kurabilirsem sevinirim. 2010'lu yılların ilk çeyreğine kadar sayı sınırı vardı. Ancak günümüz şartlarında sayı sınırı yoktur. Her türlü ölü piksel hatası bulunan LCD'ler ayıplı mal olarak geçmektedir. Tkhk 6502 sayılı kanuna göre ürünüm 1 adet ölü piksel dahi olsa garanti kapsamındadır ve bir tüketici olarak tarafıma siz ve ASUSTeK tarafından bir mağduruyet oluşturulmuştur. Öncelikle ürünümün panel değişimini ister. Mağduriyetimin giderilmesini arz ederim. Aksi takdirde hakkımı THH'de arayacağımı belirtmek ister, iyi günler dilerim.