ASUS 24" VG248QG 165Hz 0.5ms alınır mı?

TahaYigitAtasoy

Femtopat
Katılım
13 Kasım 2020
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar, ben son 20 gündür şu anki ana monitörümün yerine alabileceğim F/P ve uzun kullanım ömrü olan bir ürün arıyorum. İlk aramaya başladığımda da ASUS'un bu modeli dikkatimi çok çekmişti. Özellikleri olsun, tasarımı olsun beni benden aldı. Bir de ASUS TUF serisinden bir IPS monitöre baktım. IPS monitörsen 4ms olduğu için vazgeçtim. (1ms mprt).

Sorularım şunlar;
Bu monitördeki 165Hz yenileme süresi overclocked mu? (144Hz'yi OC'layıp mı 165 olmuş)?
Monitördeki 0.5ms oyunlarda bir soruna yol açıyor mu?

Bir arkadaşım monitöre baktı ve bunları söyledi. Aklıma çok takıldığı için de bu konuyu açma gereği duydum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
E-sporcu'dan kastınız profesyonel bir şekilde bir oyunu oynamak ise, olabildiğince profesyonel bir şekilde oynuyorum. Normalin üstünde bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Kendimi her gün geliştirmeye çalışıyorum.
Bu işi para için mi yapıyorsunuz ya da bir takımda mı oynuyorsunuz? Bunların cevabı hayırsa TN panel önermem. Renk kalitesi IPS ve VA'ya göre berbat.
 
Bu işi para için mi yapıyorsunuz ya da bir takımda mı oynuyorsunuz? Bunların cevabı hayırsa TN panel önermem. Renk kalitesi IPS ve VA'ya göre berbat.

Bir takımda oynuyorum, (para almıyorum) bu işi şu anlık olabildiğince iyi yapmaya çalışıyorum sonra yavaş yavaş inşallah para kazanacağım. Şu anlık para için yapmasam da, kazansam fena olmaz ayağından gidiyorum.
Yazıda da bahsettiğim ASUS TUF monitörüne ilgiliydim. Ekran parlaklık oranından emin olamadım (250c/d), bir de bu monitördeki 1ms mprt'ymiş yani gerçek MS olarak 4'e denk geliyormuş.
Oynadığım oyunda 144 ve 165 Hz arasında ne kadar fark olur bilmiyorum ama MS arasında fark olur diye düşünüyorum. Parlaklık kısmından da daha önce hiç IPS panel kullanmadığım için bir yorum yapamadım.
 
Profesyonel oyuncu arenadaysan bunlar kesmez seni. Üst düzey ürünleri incelemen gerekir.
 
Bahsettiğiniz monitörü kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. PUBG comparative oynadığım için TN panel tercih etmiştim. TN panel renkleri kötü deniyor ben kötü olduğunu sanmıyorum Digital vibrance %70 monitöründe renk doygunluğu %75 yapıyorum oyun oykarken mükemmel oluyor renkler ve görüntü. Zaten 165Hz ayrı bir tat.
0.5ms olması neden takılmasına sebep olsun? Yağ gibi akıyor ghosting hiç olmuyor
 

Dosya Ekleri

  • resim_2020-12-05_004440.png
    resim_2020-12-05_004440.png
    48,9 KB · Görüntüleme: 246

Yeni konular

Geri
Yukarı