Asus 980 Ti veya Nvidia driver sorunu

• Konuyu başlatan Yusuf0zell
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 653
Y

Yusuf0zell

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar.

Ekran kartımı güncelleyip Asus Strix 980 ti aldım dün elime ulaştı. Ancak ufak bir problem var pc başlangıçta ve oyunlara giriş çıkışlarda ekranla ilişiğini kesip yeniden bağlantı kuruyor ve renk ayarları değişiyor sanki kontrast sonuna kadar kısılmış gibi oluyor. Nvidia masaüstü kontrollerini açıp renk yönetimine gelip herhangi bir ayar ile oynarsam yani + - olarak değişiklik yaparsam uygula butonuna basmadan hemen düzeliyor.Zannımca driver(sürücü) hatası elbet bir çözümü vardır araştırdım ancak bulamadım sizlere bir danışayım dedim.

Pc bileşenleri

1.Msi gaming 5 -- ana kart
2.Asus vs278h -- monitör
3.Asus strix 980 ti -- ekran kartı

Bilig notu: Power'da hiç bir problem yoktur.Gücünü tam sağlamaktadır.R9 390x kullanırken tam kapasitede çalıştırıyordu yani power hatası demeyin.

Not:Arkadaşlar konuya hakim olmayan arkadaşlar lütfen yazmasın aynı hatayı yaşayan ve düzelten ya da konu üzerinde tam hakimiyet sağlamış olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Arkadaşlar uzun uğraşlardan sonra sanırım sorunun kaynağını buldum => Yeniden Ölçeklendirme <=

-- Nvidia Denetim Masası - Ekran - Çözünürlük Değiştirme - Özelleştir - Özel Çözünürlük Oluştur --

Menüsünden biraz kurcalama yaptım şuan sorun yok oldu ancak driver kaynaklı problem deyip önceki sürümü yüklemiştim.

Şimdi son driver sürücüsünü indirip aynı tekniği yeniden uygulayacağım ve sonucu sizlerle paylaşacağım.

Sonuç :

Arkadaşlar şimdi son driver sürücüsünü kurdum ve test ettim test sonucu stabil ancak buradaki ayarları kurcalamadan önce Monitörünüzün özellerini dikkatlice araştırın ona göre değişiklikler yapıp deneyerek sonuca ulaşabilirsiniz benim monitörüm 60mhz olarak göstermiş nvidia ancak araştırmalarıma göre 75'ide destekler nitelikte ben stabil olması için 65 yapıp 1 ms süresini uzattım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı