Asus A42JA Bootloader Kurulumu

Makaleler
1
Sorunum hiçbir bootloader kurulumunun asus a42ja üzerinde çalışmaması; disk seagate 7200 rpm 750gb momentus 2011 yılı üretimidir. "4K" hatası için gerekli boot düzeltmesini Recep Beyin sitede gösterdiği biçimde yaptım. Ayrıca denemediğim yol kalmadı. Önce Maverick kurulumunu tüm diske yaptım. Sonra disk utility yardımıyla kurulumdan sonra diski windows 8.1 kurmak için bölümlendirdim. Fakat bu seferde Windows 8.1 kurulum sonunda "gerekli önyükleme bölümü oluşturulamadı" hatasını verdi. Harddiskten her boot ettiğimde "boot0ss" veya "bott0sa" hatasını alıyorum.

Bu konuda bana birebir yardımcı olabilecek arkadaş varsa bekliyorum. Bilgisayarın biosunu eski versiyona almak bana yardımcı olabilir mi? Bilgisayarın Bios ayarlarında "UEFİ" seçeneği olmakla birlikte kullanmama izin vermiyor. Sadece clover ile Mavericks kurabildim. Bootloader olarak kullanmadığım metod kalmadı. Easy BSD kullandım. O da kar etmedi. Bu işin içinden çıkabilmem için "iAtkOS M" kurmalı mıyım? Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Recep Bey 10.9.2 güncellemesini yapınca hiçbir şekilde açılmıyor. Büyük ihtimalle HD 5730 Mobility kart uyumsuzluğu olmalı diye düşünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim.

Bir de iAtkOS M sürümünü alırsak 10.9.2 yükseltmesini yapınca aynı sorunlarla karşılaşır mıyız?

Recep Bey 10.9.2 güncellemesini yapınca hiçbir şekilde açılmıyor. Büyük ihtimalle HD 5730 Mobility kart uyumsuzluğu olmalı diye düşünüyorum. Bunu nasıl aşabilirim.

Ben de 10.9.2 kurulumda sorun yaşıyorum. Siz 10.9.2'yi kurabildiniz mi yoksa 10.9.1'mi kurdunuz? Daha önceki konunuzdaki HD 5730'u tanıtabildiniz mi 10.9.1'de?

-v ile boot edip hangi Kext'den ya da neden takıldığını görebilirsiniz. Ya da foto çekin bakayım.

Ben 10.9.2'yi Clover ve Chameleon ile denedim fakat kurulum ekranına gelemedim. Aşağıdaki ekranda kalıyor. GraphicsEnabler=Yes komutunu da denedim fakat yine kaldı. Başka denemem gereken yöntem, komut var mı?

10.9.1'i sorunsuz kurdum. Sadece ekran kartı 3MB görünüyor, uyumlu bir kext bulamadım henüz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı