ASUS anakart BIOS güncelleme

Ali Bozkurtlar

Decapat
Katılım
18 Eylül 2020
Mesajlar
56
Çözümler
1
Arkadaşlar bundan önce bir defa güncellemiştim fakat şu anda indirdiğim dosyada flasha ne atacağımı bilmiyorum. Nasıl çözebilirim önceki gibi değil.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (67).png
    Ekran Görüntüsü (67).png
    117,2 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyaları ayıklayın ve CAP dosyasıyla yanındaki dosyayı flash belleğinize atın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın ve tools kısmından EZ update bölümüne girin. Takılı flash belleğinizi bulun ve cap dosyasını seçin. daha sonra enter'a basın ve yükleyin. Sistem yeniden başlayacak ve biosa girip ayarlarınızı kaydedin.
Cap dosyası olması lazım hocam. Yani alttaki dosyanı atmanız gerekiyor.
Hayır. İkisinide atması gerekiyor. CAP dosyası sadece resim. Sadece onu atarsa olmaz.
Cap dosyası olması lazım hocam. Yani alttaki dosyanı atmanız gerekiyor.
Hayır. İkisinide atması gerekiyor. CAP dosyası sadece resim. Her iki dosyayıda atıp biostayken CAP dosyasını seçmeli.
 
Dosyaları ayıklayın ve cap dosyasıyla yanındaki dosyayı flash belleğinize atın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın ve Tools kısmından ez Update bölümüne girin. Takılı flash belleğinizi bulun ve cap dosyasını seçin. Daha sonra Enter'a basın ve yükleyin. Sistem yeniden başlayacak ve biosa girip ayarlarınızı kaydedin.

Hayır. İkisini de atması gerekiyor. Cap dosyası sadece resim. Sadece onu atarsa olmaz.

Hayır. İkisini de atması gerekiyor. Cap dosyası sadece resim. Her iki dosyayı da atıp BIOS'tayken cap dosyasını seçmeli.

Ben ASUS kullanırken tek dosya iniyordu oda cap dosyasıydı ancak arkadaşımız daha emin halihazırda kullanıyorsa onu dinlemeniz daha faydalıdır hocam.
 
Ben ASUS kullanırken tek dosya iniyordu oda cap dosyasıydı ancak arkadaşımız daha emin halihazırda kullanıyorsa onu dinlemeniz daha faydalıdır hocam.
Benim anakartımda Asus.İnternetten öğrendiğim kadarıyla kendi biosumuda söylediğim şekilde yükselttim 2 kez. Anakartın kendi sitesinden bios dosyasını indirdiğinizde CAP dosyasının anakartın resmini gösterdiğini görürsünüz yani benimkinde öyleydi.
 
Benim anakartımda ASUS. İnternetten öğrendiğim kadarıyla kendi biosumuda söylediğim şekilde yükselttim 2 kez.

Tamam hocam ben zaten yanlış söylüyorsunuz demiyorum zaten :) ben şu an MSI kullandığım için arkadaşımıza sizin doğru bilgi verebileceğinizi belirttim.
Fakat az a flash 2 yok 3 var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam en net bilgiyi ASUS kendisi vermiş. Buna uyarak yapabilirsiniz.
 
fakat az a flash 2 yok 3 var
Hocam anakartınızın biosundan Tools kısmına gelin. Asus EZ flash 3 Utility bölümüne girin. Oradan içerisine CAP dosyasını attığınız flash belleğinizi bulun. CAP dosyasını çalıştırın ve hiç birşeye dokunmayın daha sonra sistem yeniden başlatılacak ve biosunuz yükseltilmiş olacaktır.
 

Geri
Yukarı