ASUS anti-surger hatası

onlucky

Hectopat
Makaleler
1
Yaklaşık 2 haftadır yaşadığım bir hata internette çok araştırmam sonucu. Gelen elektrik gerilim sonucu korumaya aldığı veya donanımlar arası bir kısa devre sonucunda gerçekleşen bir olaymış diye öğrendim. Veya PSU'nun bozuk olduğunu iddia edenler var. İlk başta kasayı açtım güzelce temizledim her şeyi söktüm macunlarını yeniledim her şeyi çıkarıp tekrar düzenli olarak geri taktım ve devam etmeye çalıştım ama hata hala devam ediyordu daha sonra PSU enerji kablosunu değiştirdim devam ediyordu daha sonra format attım aslında bu bir çözüm değil biliyorum ama denemek işte hem bilgisayarı temizlemeye ihtiyacım vardı.

Daha sonra tekrar devam etmeye çalıştım internette Google'de masaüstünde hiçbir zaman bir problem çıkmıyordu hatta oyunlarda da problem olmuyordu ama CS:GO girdiğim zaman ısınma mapında veya topluluk sunucularındada bir problem olmuyordu ama ne zaman rekabetçi girsem veya FACEIT girsem her zaman oyunun ortasında atıyordu evet doğru sadece rekabetçi ve FACEIT maçlarında oluyor başka hiçbir yerde olmuyor mesela yoldaş girsem bir sıkıntı olmuyor ve dün çok önemli bir rank maçımdı kesinlikle rank atlayacağımdan emindim neredeyse ya da bir sonraki maç atlayacaktım bir rekabetçi girdim ve bilgisayar kapandı.

Sonra YouTube girdim ve birkaç yabancı abimizin bu ayarın kapatılabiliceğini söyledi. Bir sıkıntı olmayabilir ama olası bir şeyde sisteme zarar gelebilir dedi. Bende bilgisayarı tekrar açtım ve bios>gelişmiş ayarlar>monitör>ve en aşağıdaki ayar "enabled" idi "disabled" yaptım ve oyuna devam ettim yaklaık 20-30 dakika geçti oyunun bitmesine yakın odada bir yanık kokusu gelmeye başladı sanki bir plastik erir gibi. Kasanın kapağını açtım ve güç kaynağına dokundum ve elim yandı resmen yaklaşık 100 derece falandı o demir çerçeve. Daha sonra 2 round kaldı diye devam ettim ve ekran gitti bilgisayarı kapattım aniden. Ve bu sabah BIOS'tan o ayarı tekrar "enabled" yaptım. Sizce bunun çaresi nedir?

Yeni bir Power Supply almakmı yoksa başka bir sebebi var mı veya çözümü?
Yaklaşık bir senedir kullanıyorum yeni oldu bu olay.

Power Supply;
Marka: Redrock.
Model no: V12ATX400PFC.
Rated 400W peak 450W.

peki sence 400w alsam yeterli olurmu yoksa 500 mü alayım . şuan ki PSU modelini yukarıda yazmıştım

Sistemin nedir bilmeden yorum yapamam ama körlemesine şunu söyleyebilirim, 400 ile 500W PSU'lar arasında ciddi fiyat farkı yok. 500W alırdım ben olsam.
fazla olmasının bir sıkıntısı yoksa 500W alacağım . Teşekkürler şimdiden .
Durup dururken dedim ki nasıl olsa yenisini alınca bu çöp olacak bi açıp bakayım ne yandı acaba diye dün bi koku gelmişti . Bir açtım ki ne göreyim fan dönmüyor ) Bildiğin döndürmeye çalışıyorum yarım tur bile dönmüyor hemen bi makina yağı kontak sprey bi bakım yaptım geçici temizledim taktım mis gibi . Galiba ilk defa şu bilgisayar parça konusunda ucuz yollu kurtuldum .

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…